EXCLUSIV  PROVOCAREA ANULUI pentru Guvern. Chirieac: Cîțu nu e pregătit sub nicio formă

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut câteva precizări importante vizavi de ceea ce aduce anul 2021 pentru România, la emisiunea „Ce se întâmplă?” de la DC News. 

La emisiunea „Ce se întâmplă?” de la DC News, jurnalistul și analistul Bogdan Teodorescu a declarat că „ni se transmite următoarea idee: dacă Occidentul nu reușește să depășească criza medicală pe baza vaccinului și nu reușește să lanseze economia suficient de repede, maxim T2 2021, deja este acel punct de inflexiune, independent de ceea ce face premierul Cîțu în România.”

Întrebat dacă vede acest punct de inflexiune, dacă e pregătit premierul Cîțu să facă față, Bogdan Chirieac a răspuns că „nu, nu e pregătit sub nicio formă.”

Analistul politic Bogdan Chirieac crede că „sunt puține guverne în lume despre care am putea spune că sunt pregătite. Probabil că Israelul e pregătit, Germania e pregătită și mai putem numi câteva state.”

„Dacă principalele noastre destinații de export, care sunt în Uniunea Europeană repornesc motoarele economiei, fiindcă ei vor reuși să vaccineze, eu mă îndoiesc că administrația din România va reuși să vaccineze eficient. Pur și simplu mă îndoiesc. Ați văzut haosul de la frontierele României din primăvară, când s-au întors românii și a lovit starea de urgență toate statele europene. Nu vor reuși, în opinia mea. Aș vrea din tot sufletul să mă înșel. Dacă comenzile la export repornesc, fabricile din România vor reporni și ele.”, a mai spus Bogdan Chirieac, precizând că „până atunci, nu”. 

Chirieac: Președintele a obținut banii pentru că îl cheamă Iohannis, nu Ionescu

De asemenea, Bogdan Chirieac a mai amintit de „bătaia de joc pentru HORECA din România”, afirmând că „lucrurile cred că vor fi la fel de neclare, de cețoase.”

Apropo de banii aceia mulți obținuți de Klaus Iohannis, tot cred că i-am primit fiindcă președintele nostru se numește Iohannis, și nu Ionescu. Au mai multă încredere în el din cauza asta. E vorba de 80 de miliarde, 30 de miliarde sunt împrumut luat de UE și oferit țărilor, în speță României. E un împrumut pe 30 de ani, cu dobândă 1%, deci super condiții, super avantaje. Domnul Cîțu, împrumutat cu 6%... și a împrumutat încă anul ăsta acest bani. Mai departe, sunt 50 de miliarde de euro pe proiect.”, a punctat apoi analistul politic.

Vă semnalez că Guvernul Orban a trimis master-planul la Bruxelles și Bruxelles-ul ne-a dat cu el în cap. Acum, să-l văd pe domnul Ghinea că face proiecte accepte la Bruxelles... să dea Dumnezeu! Îl laud public dacă face asta! Dar mi-e teamă că nu va fi cazul.”, a continuat Bogdan Chirieac.

Chirieac, câteva aspecte despre împrumut

În privința împrumutului, Bogdan Chirieac a mai atras atenția privind câteva aspecte:

Salariul mediu bugetar e cu 40% net mai ridicat decât în mediul privat. Au dat OUG să oprească, urma să mai majoreze cu 25% salariul la bugetari. 

Desființarea pensiilor speciale cu care PNL a câștigat europarlamentarele - nici măcar nu mai fac parte din programul de guvernare. Și USR și PNL aveau desființarea pensiilor speciale.”

Răzvan Dumitrescu a intervenit și a precizat că „acea promisiunea era o promisiune care ignora deciziile precedente ale CCR. Era o promisiune făcută pentru cei care pot fi păcăliți. Erau precedente clare, decizii ale CCR... Nu ai cum să treci peste ceva ce există deja ca decizie. Singura variantă care putea fi aplicată și n-a încercat-o nimeni, s-au ferit toți de ea, a fost cu pragurile de impozitare pe pensii. Exact acea variantă posibilă n-a fost încercată de nimeni. 

Chirieac a mai spus apoi că „a fost încercată, probabil că a fost scrisă greșit și au respins-o cei de la CCR.”

„Pur și simplu acest guvern nu va putea să lucreze împreună. Am văzut că se atacă USR cu PLUS. Am văzut că se atacă aripa Cîțu cu aripa Orban în PNL. Pe acest tip de atac, de interes personal pe care îl are fiecare, mă îndoiesc că avem suficientă capacitate să luăm decizii importante, grele, dificile, cum ar fi înghețarea salariilor în mediul public. Mi-e și frică să spun asta că imediat vor spune „Da vrei și la medici?” Nu! „La polițiști?” Nu! „La administrație?” Păi la administrație sunt funcționarii publici, mulți au și ei pensii speciale. Eu cred că va fi un guvern nefuncțional.”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel