PROVIDENT anunță colaborarea cu Biroul de Credit

PROVIDENT. Decizie importantă luată de un furnizor de credite, menită să răspundă cât mai eficient nevoilor acelor clienți care au deja o experiență cu alți creditori, dar și pentru evitarea situațiilor de supra-îndatorare care ar putea afecta istoricul lor de creditare.

PROVIDENT. PROVIDENT Financial România a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că a început testele tehnice în vederea colaborării cu Biroul de Credit, precizând, totodată, că se așteaptă să înceapă interogările în primul trimestru din 2015.

Referitor la această decizie a Provident Financial România, directorul general al instituției financiare nebancare, Viktor Boczán, a precizat: "Colaborarea cu Biroul de Credit este un pas firesc în dezvoltarea noastră și completează sistemul nostru de scoring și principiile responsabile pe baza cărora luăm deciziile de creditare. Agenții vor continua să ne ofere o abordare personalizată a procesului de evaluare a clienților. În plus, parteneriatul cu Biroul de Credit ne va ajuta să răspundem mai bine nevoilor clienților care au deja o experiență cu alți creditori și să evităm situațiile de supra-îndatorare care ar putea afecta istoricul lor de creditare". 

În cadrul conferinței, Vlad Șandru, directorul de comunicare al PROVIDENT Financial România, a oferit mai multe detalii: "Până acum nu am colaborat cu Boiroul de Credit. Considerăm că am ajuns la nivelul de dezvotare necesar să începem această colaborare. Testăm în ce măsură suntem compatibili cu sistemele lor și ne asteptăm să realizăm primele interogări la începutul anului viitor. Asta înseamnă că se completează acele principii de creditare responsabilă. În fiecare an, agenții noștri realizează peste 16 milioane de intercațiuni cu clienții noștri în România, ceea ce noi credem și știm că este mai puternic decât orice sistem de verificare a bonității din lume, pentru că noi înțelegem nevoile și dacă circumstanțele clienților noștri se schimbă, vizitându-i săptămânal. În consecință, prin colaborarea cu Biroul de Credit, dacă avem un client nou care știm că are deja o experiență cu un creditor și că plătește la timp, el poate primi de la început o sumă mai mare de bani".

PROVIDENT Financial România nu-și penalizează clienții pentru întârzieri la plată, când aceștia întâmpină dificultăți reale

PROVIDENT. Mai multe detalii despre avantajele unui credit de la PROVIDENT Financial România, precum și despre planurile de dezvoltare pe termen lung ale instituției financiare nebancare au fost oferite, pentru DC News, de către Vlad Șandru, Manager de Comunicare al Provident Financial România.

"În momentul acesta, avem la nivel național peste 850 de angajați și colaborăm cu peste 4.200 de agenți independenți care ne rerprezintă în casele clienților. Ei sunt cei care le prezintă clienților ofertele de împrumut, semnează contractul și, pentru clienții care aleg și serviciul de gestionare la domiciliu, sunt cei care vizitează ulterior clienții pentru încasarea ratelor", a precizat Vlad Șandru.

PROVIDENT: Împrumuturi cu costuri reduse pentru clienți

PROVIDENT. În plus, reprezentantul Provident Financial România a vorbit și despre nivelul creditelor neperformante: "Ca orice business care presupune înmânarea de bani și împrumuturi există și credite neperformane, însă nivelul acestora este la un nivel acceptabil. De exemplu, provizioanele pentru creditele neperformante, la iunie 2014, erau undeva la 12%. De precizat că fiind împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, valoarea individuală a restanțelor nu depășește 5.000-6.000 de lei, în concluzie, prin comparație cu alți creditori care oferă sume mult mai mari, pe perioade mult mai lungi, nouă ne este mai ușor să încercăm să găsim o variantă amiabilă prin care clientul să-și poată restitui datoria la timp. Mai mult, noi nu ne penalizăm clienții pentru întârzieri la plată atunci când întâmpină dificultăți reale. Dacă poate dovedi că are difiultăți, precum diminuarea venitului sau pierderea locului de muncă, necaz sau bucurie în familie, suntem înțelegători și putem să reeșalonâm împrumutul fără niciun cost suplimentar", a mai declarat Vlad Șandru.

PROVIDENT Financial România, planuri de viitor

PROVIDENT. Strategiile pentru extinderea companiei în viitor nu lipsesc din politica PROVIDENT Financial România, după cele declarate de către Vlad Șandru: "Intenționăm să oferim împrumuturi cu rambursare lunară, să vindem asigurări prin intermediul agenților noștri și să oferim asigurări gratuite pentru clienții care au cel puțin 60 de ani, să oferim împrumuturi pre-pay -  prin carduri bancare - și împrumuturi special gândite pentru mici antreprenori". 
 
Întrebat dacă există un plan de dezvoltare al companiei, Șandru a răspuns afirmativ, ținta fiind extinderea într-o țară nouă la cel puțin 18 luni. "Anul trecut am deschis Bulgaria și Lituania, în 2015 vom deschide Spania. Și avem în vedere alte 12 țări unde ne-am putea extinde în viitor".

De asemenea PROVIDENT Financial România vizează și creșterea profitului anual: "Profitul la nivelul țării, în 2013, a fost la 6 milioane de lire sterline, în contextul în care valoarea investițiilor a fost din 2006 până în prezent de 230 de milioane de euro, dar ne așteptăm ca, pe măsură ce ajungem la acoperire națională, inclusiv în populația rurală, să ajungem la un profit anual de circa 16-18 milioane de euro", a mai precizat Vlad Șandru, Manager de Comunicare al Provident Financial România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel