Protocol desecretizat. Chirieac: S-au luat cu mâinile de cap. Nu le vine să creadă

Laura Kovesi a intervenit în această dimineață cu noi explicații în privința protocolului încheiat cu SRI și a specificat că nu i-a informat despre existența protocolului nici pe Traian Băsescu nici pe Klaus Iohannis. Bogdan Chirieac spune că deși președintele țării nu a fost informat de șeful Parchetului despre existența protocolului, asta nu înseamnă neapărat că nu știa de el. Analistul politic precizează că ar fi foarte grav dacă SRI nu l-ar fi informat pe președintele României despre existența unui astfel de document. 

"Doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi a spus că nu l-a informat pe președinte. Asta nu înseamnă că președintele nu știa despre protocol. Dacă vă uitați cu atenție, toată lumea fuge precum necuratul de tămâie de acest protocol. Pe măsură ce documentul a fost citit de juriști, s-au luat cu mâinile de cap. Nu numai că este anticonstituțional, dar se încalcă nu știu câte legi și rezultă infracțiuni. De aceea toată lumea spune că n-a avut nimic de-a face. Mai departe o să vedem ce se va întâmpla. România va plăti despăgubiri. Câtă vreme ofițerii SRI au făcut operațiuni de urmărire judiciară este clar că se încalcă legi plus miezul Revoluției din 1989 când era condamnată fosta Securitate pentru lucruri identice. Acest protocol este luat la mână de profesorii de drept și se urcă pe pereți: nu le vine sa creadă că a existat așa ceva în România. Probabil nu întâmplător lumea spune că protocolul există, dar de fapt nu există. SRI-ul l-a publicat, dar Parchetul General nu l-a publicat. Toată lumea se dă deoparte," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

"Toată lumea fuge"

Chirieac spune că este posibil ca informația privind existența protocolului să fi fost adusă în atenția președintelui României de Serviciul Român de Informații înainte de anul 2015. 

"Președintele Klaus Iohannis a fost primul care s-a dat deoparte și pe bună dreptate, omul nu a avut de-a face cu așa ceva. A spus clar că nu asemenea protocol nu a trecut prin CSAT. Apoi a venit președintele Băsescu care a spus că n-a știut niciodată despre așa ceva. Doamna Kovesi a spus că în calitate de procuror general nu l-a informat niciodată pe președinte despre acest protocol. Asta nu înseamnă că SRI-ul de atunci, de dinainte de 2015, nu l-a informat pe președinte. Ar fi gravisim să nu-l fi informat pe președinte," a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel