Protestul #rezist, INTERZIS. SFIDARE fără PRECEDENT. Manifestanții NU se lasă OPRIȚI: Mergem să mulțumim - UPDATE

Protestul organizat de Corupția Ucide pentru duminică sub numele de "NU vrem să fim o naţie de hoţi. Apărăm democraţia!" a fost interzis de Primăria București. Chiar și așa, oamenii anunță că vor ieși în stradă.


UPDATE 22:50: ”Informaţii false în acte oficiale? Domnul viceprimar Bădulescu are nişte explicaţii de dat. Urgent!”, se arată pe Corupția Ucide.


(w670)

UPDATE 22:30: Mitingul anti-PSD din Piaţa Victoriei şi din faţa sediului Partidului Social-Democrat s-a încheiat fără incidente, după aproximativ două ore de proteste. Un manifestant a pus cătuşe pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros lângă sigla partidului de pe aceeaşi poartă. Manifestanţii au anunţat că săptămâna viitoare vor protesta în faţa Primăriei Capitalei.

UPDATE 21:00: Participanții la protest au ajuns la sediul PSD. ”Afară, afară, trădători de țară”,  ”DNA să vină să vă ia”, strigă aceștia. 

UPDATE: 20:50: Un participant la manifestare a mers către sediul PSD cu mâinile legate la spate în semn de protest faţă de decizia primarului Capitalei de a nu autoriza mitingul din Piaţa Victoriei pe motiv că în zona respectivă are loc o altă acţiune. 

UPDATE 20:45: Manifestanții se îndreaptă în marș către sediul PSD. Printre participanţii la protest, de toate vârstele, sunt şi câţiva copii. Sunt prezente aproximativ 200 de persoane. ”PSD, ciuma roșie”, strigă aceștia.

UPDATE 20:25: Tot mai multe persoane se îndreaptă către Piața Victoriei. Protestul a început la ora 20:00. Protestatarii sunt ”înarmați” cu umbrele și pancarte.

UPDATE 20:10: Numărul protestatarilor a crescut. Aceștia strigă: ”Nu vrem și nu suntem o nație de hoți”,  ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu”, ”Zi de zi aici vom fi”, ”România trezește-te”, ”Un guvern de hoți, lideri mafioți”. Protestatarii l-au luat în colimator pe președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, pe care îl consideră aservit PSD. 

UPDATE 20:00: Manifestanții stau de vorbă cu jandarmii, pe baza interdicției de a protesta. Aceștia din urmă le-au transmis faptul că viceprimarul Capitalei a autorizat o altă manifestație care urmează să aibă loc în Piața Victoriei. ”Nu ne speriați, nu ne intimidați”, le-au transmis protestatarii.

UPDATE 19:50: Primele persoane au ajuns în Piața Victoriei. 

”Vine din ce in ce mai multa lume. In mai putin de zece min, ne-am dublat.

Ploaia nu ne impiedica sa cerem egalitate si libertate.”, se arată pe pagina evenimentului.

O protestatară a ales să își serbeze ziua în Piață. A adus chiar și bomboane.


ȘTIREA INIȚIALĂ

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a respins cererea pentru protestul #rezist din Piața Victoriei, pe motiv că are loc o altă adunare publică. De asemenea Primăria a respins și solicitarea care a fost făcută pentru a manifesta în fața sediului PSD.

Protestatarii nu se lasă însă intimidați.

”Mergem să mulțumim”

”Statul român, prin Jandarmerie si MAI, incearca sa opreasca democratia in România.

Totul pentru protejarea, nu a poporului, nu a statului, ci a coruptilor, a celor care au furat si fura de la popor.

Diseara vom iesi din case! Pentru democratie, libertate si egalitate in fata legii.

Pentru ca românii si România merita respect, vor respectarea legii si a drepturilor cetatenesti.”, se arată pe pagina Corupția Ucide.

”Diseara s-au anuntat ample manifestatii de sustinere a democratiei, libertatii de exprimare si de intarire a justitiei in marile orase ale României.”, s-a anunțat în urmă cu scurt timp pe pagina de facebook.

”Azi mergem să ”multumim” partidului ca de 3 anotimpuri ne tine in strada...„, scrie un protestatar.

Proteste vor avea loc în București, Cluj, Iași, Constanța, Timișoara, Galați.

Ce îi nemulțumește pe manifestanți

Potrivit organizatorilor protestului, aceștia sunt nemulțumiți de următoarele fapte:

”FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, şi abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern.

Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, va decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia. 

Daca nu vrei ca viitorul sa iti fie decis de un condamnat, vino alaturi de noi si cere, in gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care sa te reprezinte.

FAPTA II: Jandarmeria, la ordin, a facut demersuri consistente sa opreasca protestele romanilor impotriva guvernarii ALDE-PSD. Trebuie sa iesim in strada pentru a sustine DEMOCRATIA, democratie care implica dreptul constitutional la libera exprimare. Da, orice roman are dreptul sa protesteze, sa isi arate nemultumirea sau indignarea, prin protest.

CONSTITUTIA ROMANIEI - CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale - ARTICOLUL 39

Libertatea întrunirilor

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.”

Dorințele protestatarilor:

”- un mars de la Guvern la Sediul PSD Bucuresti prin care sa atragem atentia ca NU vrem să fim o naţie de hoţi.

Apărăm democraţia! prin care dorim sa:
- ne asiguram ca Romania nu va fi condusa de hoti si interesele acestora
- ne asiguram ca drepturile cetatenesti, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate si aparate cu tarie.”, se arată în descrierea evenimentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel