Protestele din SUA se extind și în Europa. Bogdan Chirieac: Mișcare mondială. Marea întrebare pentru români

Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ 
Sursa foto: Agerpres
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac pune marea întrebare în urma protestelor de amploare ce au loc în Statele Unite ale Americii, dar care se extind și în Europa. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat în platoul România TV unde a discutat pe marginea protestelor de amploare ce continuă să se extindă în SUA, dar și în state din Europa, după moartea bărbatului de culoare, George Floyd. 

”E prea devreme să tragem concluzia în privința a ceea ce se întâmplă în Statele Unite. Și în 10 august (n.r protestele din România), și acum, în Statele Unite, un rol fundamental joacă rețelele de socializare. Președintele SUA comunică direct cu publicul pe Twitter. Are vreo 160 de milioane de abonați și dă mesaj pe Twitter. Compania Twitter a notat două mesaje ale președintelui că ar putea fi false. Donald Trump a avut o reacție foarte dură și a anunțat că va reglementa cu multă putere rețelele sociale, ori acestea, nu doar acum, ci și în România, pot pune un președinte sau pot da jos unul sau pot convoca lumea la proteste pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Care este ”marea întrebare”?

”Mă întreb cine toarnă gaz pe foc. Sunt multe probleme într-o asemenea națiune, criza economică, discrepanța bogați - săraci, problemele rasiale, dar ca să o întinzi peste tot în America, președintele să scoată armata în jurul Casei Albe, lucrurile astea nu erau prevăzute de către nimeni. Și în momentul acesta, nu avem o mare cădere pe bursă. (...) Întrebarea este dacă astfel de demonstrații pot fi exportate și în alte state? Care e scopul final, doar eșecul lui Trump? Avem de-a face cu o mișcare mondială. Marea întrebare pentru cetățeanul român, după pandemie, după criza economică, este: vin și la noi protestele acestea?”, a completat Bogdan Chirieac. 

În această seară au avut loc proteste de amploare și în Franța, în semn de solidaritate cu protestatarii din Statele Unite, dar și pentru faptul că un bărbat de culoare a fost omorât și în Franța în urmă cu câțiva ani. 

VIDEO, proteste în Franța 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel