EXCLUSIV  PROTESTE USR. Dragnea a dezamorsat ”bomba”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, în conferința de presă, degajat, despre măsuri reale economice și sociale, pe care românii le susțin, fiind un beneficiu pentru ei. 

Jurnalistul Val Vîlcu a precizat că ”Liviu Dragnea a început discuția cu presa degajat, vorbint despre angajamente, nu promisiuni. S-a referit la măsuri cu impact social și economic puternic. S-a orientat către categorii țintă, importante în contextul actual. Președintele PSD a folosit cifre exacte, a vorbit despre case pentru tineri, dublări de burse pentru studenți, avantaje cu privire la biletele CFR, măsuri concrete.

El a vizat bazinul dreptei. Prin aceste angajamente, Liviu Dragnea a dezamorsat eventuale manifestații de stradă plănuite de USR. Nu a început prin a-și promova propriile interese ci, mai degrabă, angajamentele ferme în zonele de influență a dreptei, folosind o bună strategie de discurs.”

”Acest aspect erodează puternic baza de susținere a neutrilor”

Deși discuția a fost degajată, Liviu Dragnea a fost ferm pe poziții. Despre legea care l-ar împiedica să fie premier, a precizat că a fost condamnat într-un dosar deschis în urma referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, la care 80% dintre cei care au votat au făcut-o împotriva lui Traian Băsescu.

”Argumentul cheie l-a primit tocmai de la Înalta Curte care nu a motivat decizia, prezentând-o astfel ca pe o nedreptate. Mult mai important, lipsa de motivare nu îi oferă posibilitatea să se apere. Acest aspect erodează puternic baza de susținere a neutrilor. Pentru majoritatea tăcută, decizia ÎCCJ nu mai stă în picioare, atâta timp cât unui om i se respinge dreptul la apărare.”, mai precizează sursa citată. 

Redactarea decizie ÎCCJ depășește termenul de șase luni, blocându-i dreptul de a se adresa la CEDO. ”Decizia vine pe un fond de prăbușire a încrederii în justiție. Lipsa motivării după condamnare ridică cel puțin un semn de întrebare.” a conchis Val Vîlcu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel