PROTESTE SĂNĂTATE. Liviu Dragnea: Sunt bani care se dau, nu se iau

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în contextul protestelor din Sănătate, că trebuie făcută o comparaţie a salariilor cu luna decembrie 2016, menţionând că nu crede că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de acea dată.

'Am discutat şi ieri şi în weekend-ul ăsta am stat de vorbă cu mai mulţi colegi şi cu doamna prim-ministru Dăncilă şi i-am rugat şi pe dna Olguţa Vasilescu şi pe ceilalţi colegi din Guvern şi pe doamna prim-ministru să prezinte totuşi toate informaţiile legate de salarizare. Vorbim de Sănătate, este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste şi în care am hotărât ca statul român să investească foarte mult, atât în ceea ce priveşte nivelul de salarizare, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate şi anvelopa salarială a crescut de la 8 miliarde lei la 11 miliarde lei, deci discutăm de 3 miliarde în plus. Aceştia sunt bani care se dau, nu care se iau', a afirmat Dragnea, după şedinţa CExN al PSD.

Sporuri

El a explicat că şi 'anvelopa pentru sporuri' a crescut. 'De asemenea, la 3 miliarde în plus, anvelopa de 30% alocată pentru sporuri înseamnă că apare un miliard în plus pentru sporuri, deci şi anvelopa pentru sporuri a crescut', a adăugat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, ministrul Sănătăţii trebuie să se uite cu atenţie pe 'regulamentele de sporuri'. 'Rămâne ca ministrul Sănătăţii, împreună cu sindicatele, am înţeles că au avut mai multe întâlniri, să se uite cu atenţie pe regulamentele de sporuri, pentru că pentru noi este de neacceptat ca situaţia în care o sumă foarte mare care este alocată pentru creşterea salariilor din Sănătate să poată să genereze nemulţumiri. (...) Noi trebuie să începem să facem comparaţie cu decembrie 2016', a arătat Dragnea.

[citeste si]

El a susţinut că, în privinţa salarizării, trebuie pornit de la nivelul decembrie 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel