Proteste România. Mugur Isărescu, avertisment

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în contextul crizei politice din România, atrage atenția asupra faptului că instabilitatea şi tensiunile politice nu ajută la stabilitatea monetară şi financiară. Cât despre bugetul de stat pe anul 2017, Isărescu susține că pe partea de venituri este ambiţios, iar pe partea de cheltuieli este optimist.

 

'Instabilitatea şi tensiunile politice nu au cum să ajute în bine stabilitatea monetară şi financiară, dar, ca să citez o publicaţie, după câte vedeţi, economia îşi vede de treabă, dar nu trebuie să o punem la încercare!', a avertizat Mugur Isărescu, citează Agerpres.

Guvernatorul BNR a vorbit și despre bugetul pe anul 2017, adoptat astăzi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

'Am analizat proiectul de buget. Din punctul de vedere al stabilităţii preţurilor şi stabilităţii financiare, un buget care are un deficit mai mic de 3% ne ajută. Ajută politica monetară. Ne-am uitat şi la construcţia bugetară şi cred că acest buget este unul ambiţios, mai ales pe partea de venituri. Pe partea de cheltuieli, cred că bugetul este mai degrabă optimist, având în vedere maniera în care s-au efectuat cheltuielile în anii precedenţi', a afirmat Isărescu.

[citeste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel