EXCLUSIV  Proteste Piața Victoriei împotriva creșterilor salariale. Reacții VEHEMENTE: Este INCREDIBIL, UNIC în lume

PROTESTE
PROTESTE

Liderii sindicali au reacționat în exclusivitate pentru DCNews față de protestele anunțate duminică împotriva creșterilor salariale din sectorul bugetar. Ei și-au arătat uimirea față de un asemenea miting. 

Anton Hader, președintele Alma Mater, consideră că un protest împotriva creșterilor salariale este probabil unul unic la nivel mondial. Hader a spus în exclusivitate pentru DCNews că nu și-ar fi închipuit că o asemenea manifestație poate fi organizată în România. 

"După părerea mea este un protest unic în Europa, poate chiar în lume. O asemenea formă de manifestare mă gândesc că nu va aduna foarte mulți oameni. Dar este trist că se organizează chiar dacă vor fi puțini sau foarte puțini. Este un miting inedit. Nu știu ce probleme au aceste persoane, nu știu unde lucrează, nu știu de ce sunt ei nemulțumiți, oricum sistemul bugetar românesc trebuie să ajungă în situația în care să se facă ordine. Este absolut necesar să avem o lege unică a salarizării, aplicabilă în pași mărunți. Evident, ne punem problema să se poată aplica, dar nu putem să prevedem dacă se poate aplica în 3-4 ani.

Este trist că niște semeni se gândesc ce se întâmplă în curtea vecinului și că în acest fel pot să își închipuie că pot reduce dorința de a avea o lege a salarizării unitare. Nu mi-am închipuit că se poate ca în România să existe o asemenea acțiune de protest" a declarat Anton Hader președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater. 

De asemenea, Bogdan Hosu, liderul Cartel Alfa, spune că nu a mai auzit de un asemenea protest și că organizarea mitingului este un exces de zel. 

"N-am mai auzit de un asemenea lucru. Poate să fie o nemulțumire a celor din sectorul economic care constată că salariile lor au rămas pe loc. S-a ajuns la o situație relativ anormală în care salariul mediu pe sectorul bugetar este mult mai mare decât salariul mediu pe sistemul economic. A face un protest pe această chestiune este deja un exces de zel care nu este justificat. Tematica ar trebui să fie mai degrabă schimbarea legislației românești, a fiscalității. Sunt alte teme mult mai importante care afectează pe toată lumea," a declarat pentru DCNews Bogdan Hosu, liderul Confederației Naționale Sindicale ,,Cartel Alfa”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel