Proteste OUG. Gușă: Electoratul PSD nu va face asta

Consultantul Cozmin Gușă a declarat că PSD-ul a încurcat lucrurile grav după victoria din alegeri. Acesta a explicat că, în loc să guverneze, s-a angajat într-o serie de acţiuni care deservesc doar interesul personal al unor oameni aflaţi la putere, iar măsura a deranjat și electoratul PSD care nu ar ieși în stradă.

"În loc de bună guvernare ne-am trezit, peste noapte, cu o serie de ordonanțe pe care nu şi le asumă nimeni, iar marele lider politic Liviu Dragnea ne spune că el nu ştia ce a făcut Iordache, nici ce a făcut Grindeanu, lucruri pe care nici copiii mici nu le-ar crede", a spus Gușă la Realitatea TV.

"Abrograrea ordonanţei nu rezolvă, în acest moment, unele efecte ale ei, ba chiar sunt specialişti în drept care spun că unele articole ale ei nu pot fi abrograte nici de o decizie de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale", a mai spus Cozmin Guşă

Consultantul politic a mai spus că, "refuzul ambasadelor de a susţine această ordonanţă înseamnă o îndepărtare de la politica majorităţii, ceea ce este un lucru foarte grav şi care speria lumea. Aceşti oameni frumoşi din stradă pe care îi vedem, în fiecare seară, sunt speriaţi de această idee", a completat Cozmin Guşă, explicând că este vorba de o spaimă a lor privind faptul că avantajele vieţii date de integrarea României ar putea dispărea.

În plus, acesta susţine că o contramanifestaţie nu este posibilă, întucât electoratul PSD nu va ieşi în stradă. "Oamenii care au votat PSD nu au votat pentru această ordonanţă, ci pentru nişte avantaje sociale oferite, care să le dea o viaţă mai bună. Ei nu voi ieşi în stradă să susţină această ordonanţă şi Liviu Dragnea îşi dă seama că nu poate fi organizată o contramanifestaţie", a detaliat acesta.

"Ca şi concluzie, o contramanifestaţie PSD nu este posibilă. Poate să fie un pretext care să-i dea posibilitatea lui Dragnea să spună că a adus pacea din nou şi că renunţă la ordonanţă, dar nu este sigur că unele dintre efectele ordonanţei nu se vor face simţi de acum înainte, pentru că în cazul avizului de neconstituţionalitate de la CCR, nu știm dacă se mai poate face ceva", a conchis consultantul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel