Proteste ordonanțe. Partidul Popular Maghiar și Consiliul Național Maghiar: Ne vedem în stradă

Partidul Popular Maghiar din Transilvania și Consilul Național Maghiar protestează față de măsurile luate de Guvern. Ei fac apel la simpatizanți să sprijine demonstrațiile. 

 "În numele Prezidiilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania protestăm cu vehemenţă faţă de măsurile luate de Guvern şi ne exprimăm solidaritatea faţă de zecile de mii de persoane care au ieşit în stradă pentru a manifesta.

 În opinia noastră este inacceptabil ca la un sfert de secol după tranziţia la democraţie, factorii de decizie din Bucureşti să mai continue să cârmuiască ţara luând în considerare în mod exclusiv propriile interese economice şi politice. Corupţia – instituţionalizată într-o măsură şi mai mare prin ordonanţele emise – este cel mai aprig duşman al democraţiei româneşti, iar prin proporţiile pe care le-a luat a devenit un factor de risc pentru siguranţa naţională.

 De la conturarea lor, comunitatea partinică-politică şi segmentul aferent de societate civilă reprezentate de Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, au promovat în mod consecvent cauza unei vieţi publice curate şi transparente, a asumării responsabilităţii politice, a administraţiei publice neatinse de corupţie şi a răspunderii. Tocmai din acest motiv susţinem doleanţele formulate de zecile de mii de protestatari din străzi şi dorim să ne exprimăm solidaritatea faţă de ei.

 În calitate de lideri ai organizaţiilor semnatare ale declaraţiei de faţă, rugăm membrii şi simpatizanţii celor două grupări să sprijine demonstraţiile şi prin prezenţa lor.

 Credem că în spiritul evenimentelor declanşate în anul 1989 la Timişoara, comunitatea maghiară din Transilvania va putea participa în mod activ la generarea schimbărilor de care este nevoie în România.

Ne vedem în stradă!, " se arată în îndemnul comun al reprezentanților celor două partide.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel