Proteste ordonanțe. Chirieac: Îmi este extrem de teamă

Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat măsurile președintelui Klaus Iohannis, considerând că acesta ”incită”. 

”Îmi este extrem de teamă de ultimele acțiuni ale președintelui. Postarea de pe Facebook nu era menită să stingă spiritele ci dimpotrivă, să le incite. Apoi periplu pe la CSM, unde am văzut din înregistrări, fiindcă televiziunile au rămas în sală, cred că a uitat să le scoată, cum  discuta cu președintele CSM, o distinsă doamnă judecător, modalitatea de a sesiza Curtea Constituțională. CSM nu este creator de legi”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Analistul politic a criticat și ”felul în care s-a năpustit (nr. președintele Klaus Iohannis) pe Avocatul Poporului, după ce acum o săptămână sau două l-a amenințat că a sesizat CCR în legătură cu legea 90/2001, legea interzicerii condamnaților penali în Guvern”. 

În ceea ce privește o posibilă măsură de contraprotest organizat de PSD, Bogdan Chirieac afirmă că ar fi o eroare, ”indiferent de ce presiuni sunt și indiferent de ce dorință este”, făcând referire la afirmația lui Codrin Ștefănescu care a precizat că sunt informații nenumărate potrivit cărora electoratul socialiștilor își dorește să iasă în stradă.

”Eu cred că dacă președintele e în eroare, instigând oamenii să iasă în stradă, nu cred că PSD trebuie să conducă țara tot din stradă, indiferent de ce presiuni sunt și indiferent ce dorință este. Este o chestiune absurdă. Nimeni nu stă să discute ce conține ordonanța de urgență și ce s-a modificat. Cred cu putere că Codul de procedură penală și Codul penal trebuie modificate fundamental. O spun organisme internaționale și fundații”, a conchis analistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel