Proteste. Nicolae Robu: Am intuit că la București va fi altfel

Bogdan Bolojan / 12 aug 2018 / 18:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Primarul Nicolae Robu spune că a intuit ca la București protestele vor avea o desfășurare diferită față de cele pașnice care au avut loc simultan la Timișoara. 

Iată mesajul primarului Nicolae Robu:

Am urmărit, din concediu, cu atenție, cum fac întotdeauna, ce se întâmplă acasă, acasă în Timișoara și acasă în România, de data asta cu focalizare pe “evenimentul verii”, protestele anti PSD-ALDE. Nu am avut deloc emoții că în Timișoara ar putea avea loc incidente la aceste proteste! Pt că îmi cunosc concitadinii și cunosc și forțele de ordine din Timișoara, pe liderii lor, mai precis. Timișorenii știu, de fiecare dată, să facă uz de dreptul lor democratic de a protesta, într-un mod civilizat, de-a dreptul frumos, putem, solid argumentat, spune.

Am intuit 

Intuiam, însă, că în București va fi altfel. Altfel, pt că acolo, în atâtea rânduri, forțele de ordine s-au arătat inabile, inabile mai ales prin rigiditate exagerată, prin incapacitatea de a face concesii acceptabile de la consemne, pt refularea tensiunilor în momentele în care acestea ajung critice, atitudine total inadecvată, după părerea mea, în fața mulțimilor. În fine, altfel și pt că în București, e o tristă tradiție ca alături de 99% protestatari civilizați, să se aciueze 1% indivizi de joasă speță, care -de capul lor, pt că atât îi duce sau orchestrat -nu putem exclude nici varianta asta, însă, mărturisesc, eu nu cred în ea-, nu fac altceva decât să ridice mingea la fileu celor în așteptare / căutare de motive de întinare a protestelor! Ei trebuie identificați și pedepsiți conform legii -pt că, nimeni -dar absolut nimeni!- nu trebuie să fie mai presus de lege! Tot așa cum trebuie identificați și pedepsiți reprezentanții autorităților care au comis abuzuri, cei care au recurs la forță -și încă la forță disproporționată!- în fața unor oameni pașnici!

Un lucru e cert: un segment consistent al poporului român e profund nemulțumit de guvernarea PSD-ALDE -evident: eu fac parte din acest segment!-. Dacă, însă, nemulțumirea va continua să se vadă doar în stradă, nu și la vot, nimic nu se va schimba! Protestele sunt foarte importante, ele au rolul de a trezi conștiințele civice, de a trage semnale de alarmă, de a-i pune pe gânduri și a-i determina să-și corecteze conduita pe cei împotriva cărora sunt îndreptate, de a coagula tabăra adversă acestora -apropo: avem, oare, înțelepciunea de a ne coagula sau vom continua să ne canibalizăm, să ne irosim pe ambiții veleitare, pe mize mărunte?!-. Nu trebuie să uităm că România de astăzi este membră a Uniunii Europene, iar în Uniunea Europeană, puterea politică se obține numai și numai prin alegeri, prin alegeri corecte, nicidecum prin mișcări de stradă!" a scris Robu pe contul său de socializare. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26