Proteste Guvern. Ionuț Stroe, deputat PNL: MAI să ia măsurile pentru evitarea repetării evenimentelor

Deputatul PNL Ionuț Stroe îi cere ministrului de interne, Carmen Dan să ia toate măsurile necesare pentru ca violențele de la proteste să nu se repete. El spune de asemenea că este sigur că ministrul nu va demisiona, deși PNL a făcut un apel în acest sens. 

"PNL a cerut demisia ministrului de Interne pentru felul în care a gestionat situația de la mitingul din Piața Victoriei. Nu îmi fac însă iluzii că și-o va da. Din contră, ieșirea dânsei de astăzi îmi demonstrează că nu a înțeles nimic din solicitările publice ale ultimelor zile, dar, în același timp, nu-şi cunoaște și, implicit, nu-și asumă responsabilitățile funcției sale. Până la urmă, din toate grozăviile făcute de PSD în ultimele zile, faptul că doamna Dan nu demisionează pare a fi un lucru mai puțin însemnat.

Ce trebuie să facă doamna Dan este să asume public și să se asigure că protestele din această seară sau, eventual, din următoarele zile, nu mai degenerează în evenimente cu violență.

De această asumare au nevoie, cu toții, cei care demonstrează pașnic, susțin cauze și idei. Dreptul de a protesta pașnic este indubitabil, el trebuie respectat și asigurat.

Există instituții ale statului care pot sesiza eventualele deturnări ale protestelor pașnice, provocări sau încercări de a organiza acțiuni agresive. În această seară e nevoie să se asigure că avertismentele sunt luate în calcul și că se dispun măsurile necesare pentru protecția persoanelor care manifestează pașnic și pentru îndepărtarea celor violenți.

Îi cer public doamnei Ministru să garanteze că protestele se vor desfășura în mod pașnic, fără incidente. E obligația ei! " se arată în mesajl transmis de Ionuț Stroe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel