Proteste anti-PSD, noi violențe? Iohannis, mișcare. Chirieac: Doar până atunci mai are timp

Mișcarea #rezist a anunțat noi proteste împotriva guvernului condus de PSD-ALDE.

Deși Cristian Dide, unul din liderii mișcării a precizat următorul miting va fi pașnic, Liviu Dragnea a declarat recent că există informații potrivit cărora în Piața Victoriei ar putea să aibă loc din nou violențe.

Într-o intervenție telefonică la Antea 3, în ediția știrilor, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat contextul politic al noilor proteste care au fost anunțate, precizând că:

„Președintele Iohannis nu dorește să intre cu acest guvern, cu premierul Viorica Dăncilă, în președinția rotativă a Uniunii Europene. Dacă se mai poate schimba ceva, se poate schimba cel mult până în 15 noiembrie. Apoi e frig afară, vine viscolul, ninsoarea iar în decembrie se taie porcul. De la 1 decembrie România se închide până pe 10 ianuarie când începe școala. Deci o lună și jumătate România e la ralanti, administrația nu funcționează.

Dacă e să se întâmple ce va politic, se va întâmpla maximum până în 15 noiembrie. De preferință ar trebui să se întâmple în octombrie”, a precizat Bogdan Chirieac.

”Guvernul meu”

Întrebat cu ce Guvern ar prefera Iohannis să înceapă România președinția rotativă a UE, analistul politic a precizat:

„Cu un guvern pe care să îl poată numi ”guvernul meu”. A spus asta din 2014. A avut guvernul său în persoana domnului Cioloș. Nu a fost cea mai bună soluție. Drept recompensă că l-a pus pe Dacian Cioloș premier îl are candidat la prezidențiale.

Probabil pentru că nu ai cum să schimbi politic guvernul, nici juridic nu se poate fiindcă lucrurile s-au încurcat în dosarul politic al lui Liviu Dragnea, singura soluție la îndemână e o mișcare violentă de stradă. Ea s-ar putea să existe. Poate și Parchetul General o să își schimbe atitudinea și nu o să investigheze doar jandarmii. Poate îi investighează și pe cei care au lovit jandarmii, care au dat foc obiectelor pe stradă și care au încercat să intre în clădirea Guvernului. Dacă se va întâmpla, toată opinia publică va fi mult mai atentă la aceste aspecte. Sunt unii care vor să ne convingă, în ciuda imaginilor, că mitingul din 10 august a fost pașnic și că PSD și jandarmii și-au dat foc singur. E o ipoteză, dar e totuși puțin credibilă”, a mai precizat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel