EXCLUSIV  Protestatarul Dide, fondatorul unui partid. Cine sunt oamenii din spatele lui

Scutaru Cristina / 20 iul 2018 / 08:30 Salveaza PDF Comentarii
Dide
Descriere foto: Dide

Cristian Mihai Dide, protestatarul care a venit joi la Guvern cu benzină și s-a legat de un gard, este membru fondator al unui partid politic.

Este vorba despre România Modernă și Demnă (RMD). Printre membrii fondatori se numără Cristian Mihai Dide, celebrul protestatar din Piața Victoriei, fostul consilier județean constănțean Remus Cristy Baisan și Roxana Ionescu Mirea.

"Sunt membru fondator al partidului România Modernă și Demnă. Nu a fost inițiativa mea, ci a domnului președinte Cristy Baisan. El a venit cu o propunere interesantă, o platformă nouă, online, pentru administrarea partidului. Am decis să fiu membru fondator pentru că vreau să am răspuns când cineva mă întreabă dacă mă implic în politică sau de ce nu mă implic. În momentul în care partidul va crește, pot spune că am avut și eu un aport.

România Modernă și Demnă este un partid de centru. Este foarte greu de administrat, avem exemplul USR-ului. Sper ca în momentul în care vom crește ca partid, să rămânem uniți, dar nu cred că o competiție ar dăuna pentru că în mediul politic nu avem competiție... și nici opoziție. În acest partid mai este și Roxana Ionescu. Cristy Baisan este fondatorul și practic cel mai implicat om. Mai este alături de noi și doamna Olimpia Doru care conduce organizația Pitești", spunea Cristian Mihai Dide într-un interviu la DC News.

A fost amendat

Jandarmeria Bucureşti informează că protestatarul care s-a legat de cu lanţuri de gardul Guvernului, având o canistră cu benzină în mână, a fost amendat cu 1000 de lei şi eliberat.

Aceeaşi sancţiune a fost dictată şi împotriva unui alt protestatar care s-a legat de un semn de circulaţie.

"Cele doua persoane conduse la sediul Secției 4 Poliție au fost sancționate cu câte 1.000 de lei fiecare pentru participarea la adunări publice nedeclarate și pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva persoanelor aflate într-o instituție publică, fapte de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, în conformitate cu prevederile art. 26, lit.d, din Legea 60 /1991 și prevederile art.2, pct.1, din Legea 61/1991", transmite Jandarmeria.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25