EXCLUSIV  Protestatarul Cârstoiu, mișcare legată de anticorupție: "Vorbesc eu cu domnul Iohannis!"

Protestatari
Protestatari

Tudor Cârstoiu, protestatarul care a demisionat pentru a avea mai mult timp să protesteze în Piața Victoriei, a lansat campania "#PrimaMeaAmintireDespreCorupție".

Tudor Cârstoiu a spus că prima sa întâmplare despre de corupție a fost în adolescență și are legătură cu Lotul Național de Polo. Era printre cei mai buni, dar nu a putut ajunge să-și îndeplinească visul pentru că trecuse mai departe fiul unui om care avea relații la Federația Română de Polo. "Mi-au distrus visul! Corupția a ucis un vis", a zis Tudor Cârstoiu care a acordat un interviu pentru DC News pornind de la acest subiect.

El a mai spus că cele mai bune zece clipuri despre "#PrimaMeaAmintireDespreCorupție" vor primi Steaua României: "Vorbesc eu cu domnul Klaus Iohannis!" Pe data de 10 august se încheie concursul.

Ai lansat campania "Prima amintire despre corupție". Cum ți-a venit ideea?

Am vrut să subliniez că noi nu avem ceva neapărat cu PSD, ci cu corupția. Atunci am decis să lansez campania "Prima amintire despre corupție" prin care fiecare poate spune cum l-a afectat acest lucru. Eu, de exemplu, nu am putut ajunge la Lotul Național de Polo la calificările pentru europene, dar sunt sigur că sunt și alte cazuri. Au murit oameni din cauza corupției. Ideea este una singură: corupția ucide fie oameni, fie vise. Este rădăcina tuturor relelor din lumea asta! Dacă vrem să avem o Românie democratică, demnă și dezvoltată, lupta principală trebuie să fie împotriva corupției.

Ce le transmiți oamenilor care nu cred că mai are sens să iasă în stradă din moment ce Codul Penal a fost votat?

Niciodată nu este prea târziu! Cea mai întunecată parte a nopții este chiar înainte de răsărit. Suntem acolo.

Nu ai obosit de atâta timp în stradă?

În momentul de față, asta este tot ceea ce fac. Îmi dozez resursele și încerc să acționez cât mai inteligent fiindcă este un război de uzură, este un maraton. Sunt convins că lucrurile nu se vor schimba într-o zi sau într-o săptămână, dar important este să mergem în direcția corectă. În acest moment, conducătorii nu duc România într-o direcție bună, dar din cauza acestui rău care există s-a creat și o rezistență, adică oameni de bună credință au început să facă proiecte comune cum ar fi inițiativa "Fără penali în funcții publice". Sunt convins că încep să se creeze grupuri de oameni competenți care iubesc, cu adevărat, România și o pot duce într-o direcție bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel