Protestatarii, chemați la Bruxelles. Întâlnire DISCRETĂ

Reprezentanții protestatarilor din Piața Victoriei au fost chemați la Bruxelles. Evenimentul este destul de ciudat, în contextul în care nu se cunosc foarte multe date privind acest subiect.

"Am fost anuntati de un eveniment organizat comisia LIBE a PE care va avea loc la Bruxelles pe 22 Martie, si ni se cerea implicarea pentru a merge acolo si a prezenta o perspectiva a strazii. Intre timp, informatiile au devenit neclare si din ce in ce mai putin transparente.

Ni s-a sugerat sa pastram discretia avand in vedere ca lucrurile nu vor fi facute publice pana la definitivarea programului, dar, avand in vedere ca inca avem neclaritati legate de scopul deplasarii noastre acolo, vrem sa va intrebam pe voi daca merita riscul, avand in vedere urmatoarele:

Ce stim (stiam):

- Va avea loc o dezbatere in cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne ( LIBE) a Parlamentului European, - Neoficial, dezbaterea a fost ceruta de ASD la cererea PSD cu scopul de a strica imaginea DNA,

- Au aparut acuzatii in spatiul public legate de lipsa de transparenta a alegerii reprezentantilor Coruptia Ucide si chiar persoane care si-au auto-revendicat dreptul de a merge din partea comunitatii noastre.

Ce nu stim:

- Cine a initiat de fapt dezbaterea (initial ni s-a spus ca ASD-ul, Liviu Avram a comunicat ca PPE-ul, iar recent a aparut si varianta organizarii de catre grupul parlamentar ECR),

- Ce se va intampla de fapt acolo, - Ce ar avea o miscare civica precum Coruptia Ucide de castigat din prezenta acolo in conditiile in care nu avem certitudinea ca vom putea prezenta public un punct de vedere in cadrul dezbaterii,

- Care va fi efectul participarii noastre acolo si cum va fi perceputa de opinia publica implicarea noastra intr-o dezbatere politica", se arată pe pagina Corupția Ucide.

[citeste si]

"Din ce stim pana acum, la nivel national au fost contactate grupurile de protestatari in functie de numarul de membri, de catre The European People's Party group (EPP Group), European Conservatives and Reformists (ECR) si European Green Party (EGP). Acestea si-au impartit invitatiile intre cat mai multe grupuri si comunitati implicate- aparent random.

Din Romania intelegem ca sunt confirmati ca vorbitori Gabriel Liiceanu, Liviu Avram si Attila Biro. Bineinteles, nu ne este foarte clar ce vor aduce si ceilalti, zvonuri sunt multe, iar noi nu am primit un program final, nu stim daca vom putea pune intrebari in sedinta sau daca doar vom avea posibilitatea sa abordam parlamentarii 1v1 pe holurile Comisiei- suntem invitati, nu vorbitori. De aici si incertitudinile", se mai arată pe pagina citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel