Protest SNFP. Olguța Vasilescu, reacție

Ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, a declarat, marți, că ar fi de preferat ceva mai multă consecvență din partea sindicatelor care anunță proteste față de proiectul legii salarizării.

"În ceea ce privește sindicatul respectiv care spune că scoate 100.000 de oameni în stradă și care are doar 2.000 de membri de sindicat, vreau să îi atrag atenția că acum fix șapte ani, când se aproba legea salarizării unitare a Guvernului Boc, a atacat-o la CCR sau a cerut Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituțională, fix din motivul pe care îl contestă astăzi. Atunci cereau să se decupleze administrația publică locală și să se respecte principiul autonomiei locale, inclusiv principiul financiar, iar acum spun invers decât au cerut atunci. Cred că ceva mai multă consecvență din partea lor ar fi de preferat", a afirmat ministrul Muncii, într-o declarație acordată presei după ce a participat la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Ea a amintit că reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, ai Asociației Municipiilor din România și ai Asociației Comunelor din România susțin această legea a salarizării, apreciind că "este primul pas spre descentralizare".

Lia-Olguța Vasilescu și-a exprimat speranța ca legea să intre în vigoare de la 1 iulie, dar a adăugat că lucrurile sunt complicate de minivacanța bugetarilor.

În opinia sa, modificările care ar putea fi aduse la legea salarizării la nivelul Camerei Deputaților vor fi "reglaje fine" în ceea ce privește coeficienții între categorii.

"Nu știm cum s-a aprobat în Biroul permanent al Camerei Deputaților, dacă este dat raportul până la sfârșitul acestei săptămâni. Știu că sunt doar două comisii avizatoare: comisia juridică și cea de buget, finanțe. Nu, zece — cum a fost la Senat. Și comisia de muncă să aibă raport. (...) S-au făcut aproape toate corecturile pe lege la Senat. Sigur că suntem deschiși în continuare la dezbatere, dar ați văzut că în trei zile legea se poate dezbate fără niciun fel de probleme în comisie, cu fiecare articol, discutat, luat în parte", a spus ea, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel