PROTEST Piața Victoriei. Vâlcu explică cum folosește Guvernului acest miting

În ciuda stării de alertă, zeci de persoane se află în Piața Victoriei unde protestează împotriva restricțiilor impuse de Guvern.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat ceea ce se întâmplă în Piața Victoriei. Acesta este de părere că protestul este „util” Guvernului și ridică presiunea de pe umerii Executivului.

Totodată, Val Vâlcu le-a răspuns celor care cer ca țara noastră să urmeze exemplul Suediei în criza COVID-19 și a explicat:

„Cine face comparația cu Suedia, nu compară și nivelul de săpun consumat de România față de Suedia. Nu e voarba doar în această criză ci dintotdeauna. La ei distanțarea socială e un fapt natural. Dacă vrem să ne comparăm cu Suedia trebuie să ne comparăm la toți indicatorii”, spune jurnalistul care a atras atenția că ne putem aștepta la „o explozie, la o nouă Suceava”.

Cum folosește protestul Guvernului

Vâlcu e de părere că mitingul din Piața Victoriei folosește Guvernului care nu mai poate fi învinuit în cazul în care ne vom confrunta cu noi focare de COVID-19.

„Eu cred că acest protest folosește Guvernului care a făcut tot ce se putea. A preluat recomandările organizațiilor medicale, ale experților și ulterior le-a impus. Dacă societatea nu poate să îndeplinească această minimă sarcină de a purta măști, când curba epidemică o va lua în sus nu îi poți reproșa nimic Guvernului. Viitoare criză medicală nu poate fi reproșată Guvernului”, e de părere Val Vâlcu care a subliniat că Executivul nu poate răspunde protestelor cu tunuri de apă și arestări.

„Acest miting ia într-un fel ia răspunderea de pe umerii Guvernului. Nu poți să treci o bătână strada dacă ea nu vrea să treacă pe trotuarul celălalt. Rămâne pe trotuarul unde riscă să fie lovită de un ghiveci în cap”, a conchis Val Vâlcu.

În concluzie, în ceea ce privește protestul, jurnalistul spune că „există un grup de presiune, în opinia mea minoritar, dar există și indolența unor categorii largi care refuză să poarte masca și cred că lor nu li se poate întâmpla nimic”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel