Protest Piața Victoriei. Fotograful tricolorului: 'HOȚILOR!'. Reacția Sorinei Matei

Octav Drăgan este fotograful care a făcut istorie la protestul de duminică seară din Piața Victoriei. El a fotografiat tricolorul uman care a ajuns și în presa internațională.

Apoi, imaginea a ajuns subiect de glumă pe Facebook. Fotografia s-a împrăștiat rapid pe rețeaua de socializare după ce pe culorile steagului au fost distribuite procentele obținute de PSD, PNL și ALDE la alegerile din 11 decembrie.

Octav Drăgan și-a arătat indignarea: "ANUNȚ!!!! O adunătură de oameni din PSD și-au permis sa-mi fure fotografia cu tricolurul luminat si sa-i denatureze mesajul. Ce pot să fac? Sunt prea mulți!!!! HOȚILOR!!!!!!!!!".

Apoi, jurnalista Sorina Matei a scris un mesaj prin care și-a arătat susținerea față de Octav Drăgan.

"Este foarte urât ce s-a întâmplat cu fotografia lui Octav Drăgan, un fotograf pe care nu-l cunosc, habar n-am unde lucrează, dar care a realizat probabil cel mai bun instantaneu al drapelului uman din Piaţa Victoriei. Şi pentru că fotografia a fost reuşită, a fost mânjită şi exploatată politic de oameni care nu ştiu nimic şi nici nu preţuiesc această meserie.

Aş vrea să ştiţi că şi pentru un fotograf profesionist, cu simţul cadrului, care stă seara cu aparatura grea în cârcă, cocoţat pe blocuri, nu e simplu şi nici uşor, să surprindă aşa ceva. Trebuie să stai mult, trebuie să-ţi cauţi unghiul, trebuie să ai răbdare şi pasiune, trebuie să aştepţi toată desfăşurarea evenimentului, fiecare secundă ce trece, trebuie să tragi suficient, trebuie să simţi fiecare încadratură şi apoi să alegi tu imaginea relevantă prin care comunici publicului tău că asta e cel mai important din toate câte s-au întâmplat.

[citeste si]

Un fotograf trăieşte şi comunică numai prin imagine. Aceasta este munca şi rezultatul lui. Apoi se bucură ca un copil când îşi vede instantaneul preluat. Pentru că doar aşa îi este recunoscută valoarea. Pentru că doar aşa ştie el, în sinea lui, că a fost bun. Că a avut instantaneul cel mai bun. Din toţi. Aşa cum un operator profesionist trăieşte prin fiecare cadru tras. Aşa cum un jurnalist preţuieşte şi cântăreşte fiecare cuvânt aşternut/ rostit.
Jurnaliştii de teren,fie că sunt fotografi, cameramani profesionişti, scriu sau vorbesc, în general, îşi iubesc meseria. Aşa că lui Octav Drăgan îi înţeleg durerea şi dezamăgirea.

Ca atare, nu murdăriţi munca/fotografia lui Octav Drăgan, lăsaţi-o aşa curată, cum a tras-o el, cum a reuşit el să surprindă momentul şi cum v-a comunicat-o. Nedistorsionată. Şi da, a fost atât de bun încât până şi cei care pretind că fac sau au făcut parte din breasla asta, au preluat-o. Dar mulţi dintre ei au mânjit-o. Pentru că ei din meseria asta n-au priceput absolut nimic", a scris Sorina Matei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel