EXCLUSIV  PROTEST Piața Victoriei. Daraban, președintele CCIR, anunț-cheie despre economie

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost întrebat dacă va merge la protestul din Piața Victoriei anunțat pentru duminică.

"Nu, nu mergem la miting. Nu funcționăm pe ideea de proteste în stradă", a zis Mihai Draban la interviurile DC News Live.

Despre excepția reprezentată de Van Groningen, șeful Raiffeisen Bank, care a participat, în februarie, la protestele din Piața Victoriei, Mihai Daraban a spus: "Este o discuție. A fost un caz nefericit că a fost văzut în Piața Victoriei, dar nu cred că aici stătea marea problemă. Cred că economia românească este hiper polarizată". 

Mihai Daraban a spus că 57% din cifra de afaceri a României este făcută de mai puțin de 2% din societățile care au depus bilanțul.

"Cu o zi înainte de alegeri, am avut și topul național al firmelor și vă pot spune că, pe primele zece locuri în top, în toate domeniile de activitate, s-au calificat 12.337 de societăți comerciale. Acestea reprezintă aproape 1,9% din numărul societăților care au depus bilanțul la organele fiscale. Paradoxul este că aceste 1,9% realizează 149, 9 miliarde de euro, adică 57% din cifra totală de afaceri a societăților care au depus bilanțul la organele fiscale. Iată că o grupare foarte mică de agenți economici realizează 57% din cifra totală. Aceste măsuri fiscale sunt foarte ușor de luat din mers de agenții economici solizi, puternici, care au departamente de contabilitate bine conturate", a zis Mihai Daraban la DC News Live.

"Aceste măsuri fiscale au un impact negativ asupra întreprinderilor mici și mijlocii pentru că nu au capacitatea tehnică de a le pune în practică, pentru că sunt subțiri din punct de vedere al structurii de personal. Aici este marea problemă când spun de polarizarea economiei românești", a mai zis preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României la DC News Live.

Răspunsul integral îl găsiți în primele minute ale interviului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel