PROTEST legi Justiție. Cosette Chichirău: Am auzit acest ZVON. Ieșiți în stradă!

USR - Cosette Chichirau
USR - Cosette Chichirau

Cosette Chichirău, deputată USR, în timpul ședinței de luni din Parlament, i-a chemat pe români în stradă.

"Ce s-a întâmplat astăzi este absolut incredibil. Oamenii trebuie să iasă îi stradă. Singura șansă sunt protestele. În Parlament, în Camera Deputaților, am pierdut bătălia. Am încercat tot ce se putea. Îi putem opri doar dacă oamenii ies în stradă. Nu se vor da în lături de la nimic pentru adoptarea legilor Justiției. Vor să transforme țara într-o caracatiță mafiotă. La mine a ajuns zvonul că baronii PSD, dar și de la alte partide vor legile Justiției până în Crăciun. Acesta a fost un ordin către parlamentarii PSD-ALDE. Sunt consilieri locali, consilieri județeni și primari care au probleme cu legea și care trebuie să scape de lege. S-a dat comanda din teritoriu", a zis Cosette Chichirău în Camera Deputaților.

"Trebuie să ieșim în stradă, la fel în februarie!", a mai spus deputata USR.

Deputații au dat luni vot final la proiectul privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, după ce pe 6 decembrie au votat pe articole actul normativ, după aproape 13 ore de dezbateri. Au votat în favoarea proiectului 179 de deputați, iar împotrivă 90.

[citeste si]

De asemenea, plenul Camerei Deputaţilor a dat undă verde luni încetării unor interdicţii pentru parlamentari, prin aprobarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea şi funcţionarea ANI, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată pentru acest proiect de lege, care este iniţiat de deputatul social-democrat Florin Iordache.

Proiectul de lege a fost votat pe articole, miercurea trecută, dar nu a mai primit vot final pentru că şedinţa de plen dedicată dezbaterilor la proiectul de lege privind statutul magistraţilor a durat peste 12 ore.

Luni, în favoarea propunerii au votat 167 de deputaţi, împotrivă - 90 şi doi deputaţi s-au abţinut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel