PROTEST la RAFO. Situație critică: Fără salarii din ianuarie. De azi, fără electricitate

Salariații din rafinăria RAFO Onești protestează astăzi în fața sediului administrativ. Ei acuză conducerea că nu înaintează actele de disponibilizare colectivă și intrare în faliment. 

RAFO Onești mai are 385 de salariați.

Liderul de sindicat Ion Marian susține că  ”angajaţii nu şi-au mai primit salariile din luna ianuarie, iar din februarie bunurile RAFO se află sub sechestru instituit de instanţă în urma unei cereri formulate de un acţionar minoritar”.

De marți dimineață, RAFO nu mai are nici curent electric, pentru că facturile nu au mai fost plătite în ultimele trei luni.

În acest an, RAFO a fost vândut de două ori. Iniţial, acţionarul principal PETROCHIMICAL INDUSTRY Viena, aparţinând omului de afaceri Iacov Goldovsky, a cedat pachetul majoritar către un investitor din Republica Moldova, care a renunţat apoi la contract, iar din luna iulie l-a cedat omului de afaceri belgian Daniel Goldenberg. Acesta, conform declaraţiilor protestatarilor şi preşedintelui Consiliului de Administraţie al RAFO, Miroslav Dermenjiev, nu a mai dat niciun semn că ar intenţiona să repună unitatea în producţie. Nu acceptă însă nici intrarea în faliment a rafinăriei. Intrarea în faliment şi disponibilizarea personalului ar permite salariaţilor să obţină plăţi compensatorii, restanţele salariale începând din ianuarie 2016 şi intrarea în şomaj. Exact aceste cereri le formulează protestatarii de la RAFO care solicită conducerii un protocol scris în această privinţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel