Protest la Cluj: Bocule, nu uita!

Peste 300 de persoane din comuna clujeană Feleacu, de lângă Cluj-Napoca, au ieșit în stadă, duminică. Protestatarii au scandat, printre altele, 'Nu vă bateţi joc de noi, vrem pământul înapoi!', 'Bocule, nu uita, Feleacu nu-i ograda ta!', 'Jos mafia!'.

Protestatarii au purtat bannere şi pancarte inscripţionate cu mesajele 'Protestăm împotriva nerestituirii, după 25 de ani, a pământurilor strămoşeşti, abuziv luate de regimul comunist', 'Protestăm împotriva distrugerii şoselei naţionale E60 şi a îngrădirii accesului la domicilii/proprietăţi'. Scandalul a fost generat de amplasarea de către CNADNR a unor separatoare de benzi pe DN1E60, care îi împiedică pe oameni să ajungă la gospodăriile lor. Sătenii din Feleacu protestează și  nu li s-au retrocedat 600 de hectare de livezi, aflate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a declarat, pentru AGERPRES, că pe lângă problema drumului, din cauza căruia oamenii nu au acces la proprietăţi, mai e şi problema nerestituirii a 600 de hectare de teren. 'Am protestat faţă de acest proiect cu drumul, care e de acum 10 ani, cu norme de aplicare care nu mai au legătură cu realitatea din 2017 şi care ne barează accesul la proprietăţi, care nu are trotuare, nu are giraţii. Şi ce ne doare cel mai mult e nepunerea în posesie a livezii, care e pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca, dar care are ca proprietari felecanii. Cu toate că avem o hotărâre de comisie judeţeană încă din 2003, de 14 ani, de când avem validat terenul şi recunoaşterea totală a drepturilor, Primăria Cluj-Napoca nu vrea, nu poate... Sunt 400 de hectare şi mai avem 200 de hectare care au trecut la USAMV şi care vrem să treacă înapoi la dispoziţia Comisiei locale de fond funciar Cluj-Napoca pentru a fi puse în posesie', a menţionat primarul Gabriel Costea.

El a mai spus că locuitorii comunei Feleacu vor să organizeze un miting de protest şi la Cluj-Napoca, pe 6 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel