EXCLUSIV  PROTEST în TURISM, semnal către Guvern. Corina Martin: BULVERSEAZĂ total, LOVEȘTE în continuare

Un protest de amploare în industria turismului are loc astăzi în mediul online. În acest fel se dorește atragerea atenției Guvernului pentru a lua măsuri de sprijinire a acestui domeniu. 

Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a vorbit în exclusivitate pentru DC News, despre protestul din mediul online al reprezentanților din industria turismului. 

”Este o acțiune online, un protest online cu sute de agenții de turism și hotelieri, patronate, federații. Facem acest protest pentru că noi considerăm că Guvernul nu este responsabil față de industria turismului din România și în afară de șomajul tehnic, o măsură acordată pentru toată lumea și toată economia, pentru turism nu am văzut niciun fel de măsură. 

Ce se poate face?

Noi am cerut garantarea de către stat a vacanțelor celor 200.000 de români care au plătit vacanțele și care nu își mai pot recupera banii. Nu se poate lăsa pe umerii noștri această povară atâta timp cât statul ne-a obligat să stăm în casă și să nu putem călători. Agențiile au trimis banii către hotelieri, pe circuitul turistic, către companiile aeriene și așa mai departe. Propunerea noastră este introducerea voucherului de călătorie pentru un an, așa cum fac și alte state, dar sigur că atunci când se întreaba turistul: dacă peste un an nu mai există agenția de turism? Aici trebuie garanția statului și numai în aceste situații statul să garanteze aceste vacanțe. Dacă statul este indiferent față de cei 200.000 de oameni care și-au plătit o vacanță atunci este o problemă. 

Pierderi de sute de milioane de euro 

Faptul că sunt declarații contradictorii cu privire la deschiderea sezonului, ne pregătisem pentru 15 mai, s-au făcut investiții, hotelierii au investit, proprietarii de restaurante așteptau măsurile la care noi speram, din nou sunt declarații contradictorii care bulversează total și mediul de afaceri și, desigur, pe toți românii. Nu există măsuri în sprijinirea industriei noastre. Comunicarea este foarte slabă și ceea ce vedem la televizor nu ajută și lovește în continuare. În ceea ce privește pierderile, peste 500 de milioane de euro și ele cresc, mai ales că de acum ar fi început sezonul”, a declarat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), în exclusivitate pentru DC News

Imaginea de mai jos a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare în semn de protest. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel