Protest în București pentru apărarea memoriei lui Mircea Vulcănescu

Marți la ora 16, în fața Primăriei Sector 4 din București, va avea loc un protest pentru apărarea memoriei lui Mircea Vulcănescu, anunță pe rețelele de socializare mai multe ONG-uri.

“În ședința Consiliului Local, care începe la ora 17, se dezbate modificarea hotărârii de schimbare a numelui liceului Mircea Vulcănescu. Ni se pare revoltător să schimbi numele liceului Vulcănescu, și din câte știm suntem la unison și cu elevii acestui liceu. Noi luptăm pentru păstrarea vie a memoriei elitei românești, și deci a României”, a declarat pentru DcNews, Florin Dobrescu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

În ultima vreme, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a solicitat schimbarea denumirii unor străzi, colegii și licee din București și din țară, care poartă numele lui Radu Gyr și Mircea Vulcănescu. Consiliul Local de la sectorul 4 a fost singurul care inițial a aprobat schimbarea denumirii liceului Mircea Vulcănescu, la sectorul 2 și Cluj, respingându-se această solicitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel