Protest împotriva Green Deal. Orban: Trebuie să vedem exact efectele

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat joi că ţara noastră trebuie să aibă un plan în legătură cu Green Deal, care să identifice toate activităţile economice care vor fi afectate şi, mai ales, cum pot fi prevenite efectele pe care le pot genera reglementările aferente.

'La ora actuală, la Bruxelles, cel puţin la nivelul Comisiei Europene, dar nu numai, este o adevărată religie cu Green Deal şi aproape orice argument încerci să pui în discuţie este respins ab initio şi există, practic, un angajament total pentru obiectivele stabilite, de neutralitate până în 2050 şi de reducere până în 2030 cu 55% a emisiilor de gaze de seră, de gaze care provoacă efectul de seră sau bioxid de carbon. (...)

'Trebuie să ne acomodăm cu această idee şi va trebui să respectăm aceste obiective. Nu cred că există modalităţi de a putea evita atingerea obiectivelor care sunt stabilite, e o determinare mult prea mare la nivel european, pentru ca să fie permise întârzieri sau perioade de păsuire, ca atare va trebui să ne facem un plan, iar acel plan trebuie să prevadă cu claritate toate domeniile care vor fi afectate, inclusiv transporturi, energie, agricultură, că am văzut că sunt foarte ambiţioşi şi pe zona agricolă.'

'Trebuie să vedem exact efectele, să ştim ce activităţi economice vor fi afectate şi, mai ales, cum putem să îndepărtăm sau, în mare parte, să prevenim efectele pe care le pot genera diferitele reglementări aferente Green Deal', a spus Orban, la Conferinţa 'Green Deal România - Finanţare, strategie, provocări şi soluţii', care se desfăşoară la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Producerea energiei electrice 'numai din vânt, soare şi din apă' e destul de complicată

'Trebuie să fim implicaţi în toate negocierile, pentru a ne rămâne măcar nişte soluţii pentru a putea să ne adaptăm şi să şi asigurăm consumul de energie necesar. Trebuie să fim foarte realişti. România nu e în centrul Europei, nu e înconjurată de ţări europene astfel încât să poată să obţină energie de la ţările din jur, România este într-o margine a Europei, ne învecinăm cu Marea Neagră.'

'Sigur, poate producem energie electrică din valuri, sau din vânt, din briza mării, nu e exclus nici asta. În rest, nu avem foarte mari producători de energie în jur care să ne poată ajuta în situaţii în care noi nu putem asigura consumul de energie', a menţionat Orban. Acesta a afirmat că la planul pe care trebuie să îl facă ţara noastră nu trebuie să lucreze doar zona guvernamentală, trebuie să fie implicate toate companiile, toţi cei care sunt afectaţi de Green Deal, conform Agerpres.

Amintim faptul că un protestatar și-a făcut apariția joi în fața lui Ludovic Orban, la un eveniment organizat la Camera de Comerț. 

"Este un elefant în cameră şi nimeni nu vorbeşte despre el. Este foarte important. Vorbim despre Green Deal, dar nimeni nu vorbeşte despre renunţarea treptată la cărbune până în 2030. Planul naţional integral pentru energie şi schimbări climatice este o glumă, e varză. România are un potenţial de energie regenerabilă extraordinar. Comisia Europeană ne propune 34%. Noi, în planul acesta naţional, vorbim de 30,7%", a spus protestatarul. Bărbatul a fost dat afară din sală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel