Protest. Elena Calistru (Funky Citizens): NU mai suport

Elena Calistru de la Funky Citizens a explicat de ce a decis să protesteze duminică, 5 noiembrie, în Piața Victoriei.

"De ce ies diseară în stradă? E simplu. Nu mai suport.

Da, pare că e un pic neclar de ce iese acum lumea în stradă. Cred că e din cauză că ceea ce au învățat după OUG13 este că nu mai trebuie să facă gesturi bruște. Pic, pic. Cu picătura chinezească au început să bușească aproape tot - justiție, fiscalitate, sănătate, investiții, educație etc.

La genul acesta de strategie, e ușor să spui după că cei care ies în stradă nu știu de ce sunt acolo. Că sunt manipulați.

Să vă zic însă ce nu se poate face cu toată manipularea din lume. Nu se poate manipula sentimentul că lucrurile merg tot mai prost sau acela că cei aflați la conducere vor să facă bine numai pentru ei și deloc pentru tine.

[citeste si]

Nu le pasă de noi

Pot înțelege că cei ce câștigă alegerile vor face tot ce pot pentru a-și ține electoratul mulțumit. Nu pot însă înțelege cum pot alege nu doar să ignore, ci să și sfideze o bună parte din restul cetățenilor. Iar ăsta este sentimentul cel mai pregnant - că nu doar că nu le pasă de noi, ci că ne mai și jignesc explicându-ne că suntem manipulați și că nu vedem cum de fapt totul e numai lapte și miere.

Nu poți spune că noaptea e zi și să îl mai și faci nebun pe cel care nu te crede. Lasă-l măcar să fie enervat dacă nu găsești în tine puterea de a discuta cu el.

Nu mă va putea convinge nimeni că e totul în regulă când coaliția care are o majoritate solidă în Parlament și e la guvernare de 10 luni vrea să adopte în procedură de urgență legile justiției și prin ordonanță de urgență modificări majore ale codului fiscal. De unde atâta urgență? Parcă era totul bine.

Mă duc în stradă în seara asta pentru că nu mai suport. Azi nu vreau decât să îmi strig nemulțumirea. Și să știu că nu sunt singură", a transmis Elena Calistru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel