Protest diaspora. Primăria București, anunț despre organizatori

Scutaru Cristina / 08 aug 2018 / 20:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În cadrul şedinţei Comisiei de avizare a cererilor de organizare şi desfăşurarea a adunărilor publice, care a avut loc astăzi, la Primăria Municipiului Bucureşti, au fost discutate, printre alte solicitări, două cereri de organizare a unui miting, în Piaţa Victoriei, pe data de 10 august.

”Reamintim că din această comisie fac parte reprezentanţi ai tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţă cetăţenilor - Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu.

Prima notificare

Prima notificare a fost formulată de dl Baban-Neacşu Alexandru Dan, reprezentat de domnii Cristian Mihail Dide şi Tudor Carstoiu, şi înştiinţează Municipalitatea cu privire la organizarea, în dată de 10 august, începând cu ora 19,00, în Piaţa Victoriei, a unei adunări publice. Prin aceeaşi notificare se solicitată Primăriei Municipiului Bucureşti să asigure 'toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea paşnică a adunării precum şi siguranţă şi securitatea participanţilor'.

Facem precizarea că, la propunerea comisiei privind întocmirea unui protocol, conform legii 60/ 1991 republicata, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide şi Tudor Carstoiu au refuzat încheierea vreunui document şi semnarea acestuia, neasumându-şi nicio răspundere în acest sens.

A doua notificare

Cea de a doua notificare aparţine Şcolii Romano-Bizantine Ortodoxe care aduce la cunoştinţa Primăriei Municipiului Bucureşti organizarea unui miting, cu 1.8 milioane de participanţi, care urma să înceapă în faţa primăriilor de sector. Ulterior, coloana de manifestanţi urma să se deplaseze către Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei. Facem precizarea ca reprezentanţii Şcolii Romano-Bizantine Ortodoxe au renunţat astăzi la această cerere.

În ceea ce priveşte decizia anumitor organizatori de adunări publice de a formula notificări către autorităţile publice în vedere organizării acestor evenimente, subliniem faptul că această posibilitate NU este prevăzută în Legea 60/ 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, nu are nici o acoperire juridică, aceasta fiind nulă din punct de vedere legal.

Primăria Municipiului Bucureşti reaminteşte faptul că, potrivit Legii 60/ 1991, organizatorul unei adunări publice are obligaţia să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanţă, pentru a stabili concret, împreună cu autorităţile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranţă pentru participanţi, cât şi pentru bucureştenii care se vor afla în acel perimetru sau în zonele adiacente.

Mai mult decât atât, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi potrivit protocoalelor încheiate cu autorităţile publice, orice organizator de evenimente, fie că vorbim despre manifestări culturale, sociale, marşuri sau mitinguri, îşi asumă atât numărul de participanţi, cât şi măsurile logistice, astfel încât evenimentul respectiv să se desfăşoare în deplină siguranţă pentru toţi participanţii”, a transmis Primăria București.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25