PROTEST DIASPORA 2019. Cine e Tommy Tomescu, organizator miting

Tommy Tomescu
Tommy Tomescu

Tommy Tomescu, medic stomatolog stabilit în Marea Britanie, este românul care organizează protestul diasporei pe 10 august 2019, la un an de la evenimentele din 2018 din Piața Victoriei.

În urmă cu mai mulți ani, Tommy Tomescu a lansat Partidul Europenilor. Unul dintre membrii fondatori ai Europeans Party este Victor Spirescu, primul românul care a venit în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor.

Tommy Tomescu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, în Marea Britanie. A strâns 11.000 voturi, la șase săptămâni după ce înființase un partid care să combată UKIP (partidul antiimigrație din Marea Britanie). 

Plângere împotirva Marii Britanii

În 2017, Tommy Tomescu, directorul Centrului Comunitar Român din Londra, a depus o plângere împotriva Marii Britanii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în care cerea ca toți cetățenii UE rezidenți în Regatul Unit să aibă drept de vot și de a fi aleși.

"Mi-am depus aplicația împotriva Regatului Unit, la CEDO, pentru că nu a permis cetățenilor UE să voteze la referendumul de rămânere în UE", spunea Tommy Tomescu la acel moment. El spunea că este ultima opțiune după ce a epuizat toate căile de atac în instanță în Marea Britanie. El critica faptul că autoritățile britanice nu le-au oferit lui și multor altor cetățeni UE care locuiesc legal în Regatul Unit mai multe drepturi.

Dezamăgit de Klaus Iohannis

Tommy Tomescu și-a arătat dezamăgirea față de Klaus Iohannis, în mai multe rânduri. În 2017, medicul Tommy Tomescu îi atrăgea atenţia lui Klaus Iohannis că ar trebui să aibă ca prioritate servirea intereselor naţionale înaintea intereselor altor state. El se referea la acceptarea includerii automate în Uniunea Europeană a unei Irlande unite. 

”Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis,

Preşedintele României are ca prioritate, servirea intereselor naţionale ale propriei sale ţări, înainte de interesele celorlalte state.
În cursul reuniunii Consiliului European din 29 Aprilie 2017, aţi aprobat includerea automată în Uniunea Europeană a Republicii Irlandei de Nord, dacă aceasta alege să se reunifice cu Irlanda.

Faptul că aţi aprobat accesul automat în Uniunea Europeană a Irlandei de Nord în momentul reunirii cu Irlanda este inadmisibil, ţinând cont că nu există încă un acord în scris din partea reprezentanţilor celorlalte state cu privire la o posibilă acceptare automată a Republicii Moldova în momentul REUNIRII cu România.

Aveti obligatia să obtineţi un raport de reciprocitate pentru statul al cărui lider sunteţi, în scris înainte de a aproba o astfel de garanţie pentru alt stat”, spunea Tommy Tomescu.

În 2016, Tommy Tomescu spunea că este dezamăgit de prestația președintelui în care a crezut la alegeri.

”Domnule președinte, ne-ați trădat!

Ați promis că veți semna pentru a legitima STATUTUL ROMANILOR de SCLAVI în UE.

Domnule președinte – trădător de țară, România este mai îndreptățită să limiteze libera circulație a bunurilor, serviciilor și capitalului din UE, decât este Regatul Unit al Marii Britanii sau alte țări din UE să limiteze drepturile românilor în cadrul UE!

90% din industria petrolieră, 90% din producția de autoturisme, 70% din metalurgie și producția de echipamente electrice și 30% din agricultură ale României a fost ACAPARATĂ de companii din UE, dar Dvs. NU ați propus și nici nu sunteți de acord cu limitarea accesului lor și oprirea beneficiilor fiscale pentru aceste companii în România.

Doar 4% din piața muncii din Regatul Unit al Marii Britanii este ocupată de cetățeni europeni, din care doar 0,2% sunt români, iar Dvs. ați declarat că sunteți de acord cu proiectul prin care să li se limiteze drepturile românilor în Regatul Unit al Marii Britanii și orice stat din UE.

Companii din UE își trimit profitul în țările lor și românii sunt nevoiți să meargă să muncească în aceste țări, pentru că piața de producție este acaparată de produsele acestor companii. Statele membre care profită de libera circulație a bunurilor, serviciilor și capitalului în cadrul UE nu pot restricționa drepturile românilor de pe urma cărora au profitat.

Regatul Unit al Marii Britanii a cerut rambursarea banilor cheltuiți pentru Euro, având în vedere că nu face parte din euro și Dvs. sunteți de acord, dar de ce nu ați cerut rambursarea completă a banilor cheltuiți de România, pentru a intra în spațiul Schengen, fără a fi parte a acestuia?

Marea Britanie a cerut să nu mai plătească alocații pentu copii, dacă românii plătesc taxe în Marea Britanie și copiii locuiesc în România și Dvs. sunteți de acord cu asta, dar nu ați cerut măsuri pentru a compensa plecarea din statul membru a cetățenilor instruiți în România pe banii statului român.

Cu sau fără discernamânt comiteti un abuz, sfidând interesele noastre pe care trebuie să le apărați în fața întregii lumi.

1. Ați întrebat românii din diaspora dacă sunt de acord să să nu beneficieze de protecție sau să-și găsească un loc de muncă în UE, deși muncesc cinstit și plătesc taxe?

2. Le veți plăti Dvs. sau statul român ajutor de șomaj românilor care muncesc în UE, atunci când vor rămâne fără job, până își vor găsi altul?

3. Aveți Dvs. mandat să semnați că sunteți de acord și apoi să ne privați de drepturile noastre?

4. Ce justificare aveți să semnați la 19 februarie a.c. pentru acest proiect umilitor pentru români?

5. Ati uitat asa de repede ce ati spus la depunerea juramantului? : avem de gandit impreuna, putere si opozitie, asupra rolului nostru in Uniunea Europeana. Imi doresc o voce mai puternica a Romaniei in concertul european, un profil mai solid

Dacă Dvs. nu ați fost în stare să cereți tot ce trebuia cerut, am cerut eu! Am trimis un altfel de proiect de propuneri președintelui Consiliului European și sefilor de state și de guverne din țările UE, în vederea unei declarații în sprijinul intereselor românilor.

Cer competitivitate corectă între cetățenii diferitelor state membre UE și nu ca cetățenii unor state să fie jecmăniți și să nu se poată bucura de aceleași drepturi ca cetățenii din alte state.

Propuneți și Dvs. Acest proiect și Votați-l, dacă țineți cont de jurământul pe care l-ați depus cu privire la apărarea drepturilor și interesele cetățenilor care v-au votat cu majoritate covârșitoare, după ore îndelungi la rând!

Vin alegerile și, dacă semnați proiectul propus de Marea Britanie, diaspora va va calca în picioare atat pe Dvs cat și pe partidul care va sustine , în cazul în care uitați cine v-a votat, ca să deveniți președinte!”, spunea Tommy Tomescu în 2016.

Protest al diasporei

Tommy Tomescu a anunțat că organizează, în 2019, un nou protest al diasporei în Piața Victoriei.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Top 2018. Cine este protestatarul anului. Angi Șerban, Bădiță și Dide, bătălie. Surpriză totală

 

EXCLUSIV Trezirea lui Iohannis din somn, de Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel