PROTEST DIASPORA 10 august. Detaliul-cheie, pierdut din vedere. Chirieac, semnal clar: De acolo trebuiau să plece

Protest diaspora
Protest diaspora

Bogdan Chirieac, analist politic, consideră că protestul de astăzi din Piața Victoriei nu ar putea să degenereze într-unul violent, asemănător celui de acum doi ani. 

Sute de persoane s-au adunat în această seară în Piața Victoriei pentru a manifesta, relatează România TV. Oamenii scandează și cer o schimbare. De asemenea, foarte multe perechi de papuci au fost așezate în fața Guvernului, simbolic, pentru românii din diaspora care nu au putut veni acasă. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la postul TV. Întrebat dacă protestul ar putea degenera, analistul politic a răspuns: 

”10 august, acum doi ani de zile, la dumneavoastră în studio, eram în direct alături de colegi și asistam la o tentativă de lovitură de stat. Oameni care au încercat să intre cu forța în clădirea Guvernului, oameni care s-au bătut cu jandarmii, oameni care au furat arme de foc ale jandarmilor. Sigur că totul s-a învelit într-o propagandă, pentru că, în Piață, cei mai mulți oameni erau de mare bună credință. Erau nemulțumiți de conducerea PSD de atunci și a fost un bun motiv electoral acea manifestare. Ei bine, acel lucru nu se va mai repeta. Între timp, s-a schimbat puterea, anul trecut nu s-a întâmplat 10 august pentru că PNL-ul era foarte mulțumit cu conducerea doamnei Viorica Dăncilă și mai ales cu dorința dânsei de a candida la președinția României, lucru care s-a și întâmplat. Acum, la Putere este PNL-ul și nu există interes ca manifestația de 10 august să aibă amploarea de acum doi ani de zile”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Ce i-ar putea enerva pe protestatari 

Bogdan Chirieac a fost întrebat și dacă protestatarii nu s-ar enerva mai tare în contextul în care Curtea de Apel, care ar fi trebuit să decidă dacă șefii Jandarmeriei vor scăpa sau nu de acuzații, a pasat decizia la Tribunalul București. 

”Îi poate enerva pe unii dintre ei. Trebuie să găsești un pretext al demonstrației de acum doi ani de zile. Dar eu mă întreb așa: Parchetul, onorabilii magistrații, procurorii au făcut anchetă în legătură cu cei care au convocat mitingul neautorizat din 10 august? Că poate că de acolo trebuia să plece lucrurile acestea. Cine a convocat acest miting? Cine a lucrat pe rețelele sociale? Vedem și noi, vedem azi în SUA, cum din rețeaua socială o bucățică mică mică din teritoriul american nu mai răspunde legilor, nici federale, nici statale, grație rețelelor sociale. Își fac legea după cum cred de cuviință. Tot ce s-a întâmplat atunci în România are mare legătură cu rețelele sociale”, a completat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel