Protest diaspora 10 august. Adriana Săftoiu - Cătălin Paraschiv, contre: Știu că cineva o să se supere

Ministrul Carmen Dan și colonelul Cătălin Paraschiv au fost audiați la Comisia pentru Drepturile Omului, în contextul intervenției Jandarmeriei din 10 august, de la protestele din Piața Victoriei. 

”Jandarmeria era colo să apere Jandarmeria”

”Eu aș vrea să vă rog, dar mai ales pe dl colonel Paraschiv, să comentați câteva imagini. Sentimentul pe care mi l-ați lăsat în 10 august a fost că Jandarmeria era acolo ca să apere Jandarmeria nu ca să-i apere pe cetățenii pașnici care protestau. Au existat oameni care au provocat protestatarii pașnici, au existat huligani care, după părerea mea, trebuiau extrași. Cu toate acestea, au rămas acolo până aproape târziu. Aceste imagini, dle Paraschiv, nu prea arată că Jandarmeria a încercat să apere oamenii pașnici. Chiar dvs sunteți surprins când spuneți ”mi-ați omorât jandarmii, de aceea am reacționat”.” a spus Adriana Săftoiu în Comisia pentru Drepturile Omului. 

”Îmi asum toate faptele subordonaților mei”

Colonelul Cătălin Paraschiv a reacționat: ”Dle președinte, nu vă supărați, dar m-ați invitat aici în calitate de comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Întrebarea doamnei deputat se adresează cu totul și cu totul altcuiva, coordonatorului acțiunii. Doamna deputat insistă pe o chestie, nu vă supărați”. Colonelul Paraschiv a continuat că ”Știți că am fost audiat la PÎCCJ, Secția Parchetelor Militare, iar Codul Penal prevede că dezvăluirea fără drept de mijloace de probă sau de lucruri oficiale dintr-o cauză penală înainte de a se dispune soluția de trimitere în judecată ori de soluționare definitivă a cauzei se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”. În continuare, colonelul a spus: ”M-ați invitat aici în calitate de comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie. Îmi asum toate faptele mele din această calitate. Îmi asum toate faptele mele din această funcție. Ba mai mult, știu că cineva o să se supere pe mine, îmi asum toate faptele subordonaților mei din Brigada Specială de Intervenție. Dar de aici până la a-mi pune în  cârcă un colaj de imagini care nu mă implică pe mine, nu vă supărați, dar n-am ce răspuns să dau.”

”Eu v-am întrebat care este opinia dvs. în fața acestor imagini care nu sunt un colaj” a continuat Săftoiu. Președintele Comisiei i-a replicat: ”Haideți că v-a răspuns”, moment în care Săftoiu a reacționat: ”Pot să decid eu dacă mi-a răspuns sau nu, n-aș vrea să decideți dvs. în dreptul meu!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel