Protest completuri ilegale. Codruța Cerva: Breaking News de la ÎCCJ. Nu e scris în niciun document

În direct la România TV avocata Codruța Cerva a făcut dezvăluiri bombă în ceea ce privește decizia CCR de a declara completurile de trei judecători ilegale. 

Codruța Cerva a vorbit în direct la România TV despre protestul de la Penitenciarul Rahova după ce Curtea Constituțională a României a admis contestația prin care completurile de trei judecători au fost declarate ilegale.

”Noi am organizat acest protest pentru că nu este doar pentru Liviu Dragnea. Ieri, decizia CCR practic a fost o bombă în România pentru că noi știam de completurile nelegal constituite, dar nu ne așteptam ca CCR să confirme. Problema cea mai mare a fost această mârșăvie. Adică, ok, sunt oameni care îl susțin pe Liviu Dragnea și oameni care nu îl susțin. Pe speța aceasta îl susțin. Dacă justiția era corectă în România, ÎCCJ nu avea voie să dea o hotărâre definitivă până când nu primea decizia CCR. Așa este corect. Noi nu suntem din niciun partid politic, dar pur și simplu am obosit să auzim de protocoale, să vedem atâtea ilegalități, câmpul tactic, chiar am obosit. E timpul să intrăm într-o normalitate. Semnul de ieri, cu CCR, a fost o mică normalitate pentru țara asta”, a intervenit avocata Codruța Cerva, la România TV.

Cerva: Liviu Dragnea a fost executat politic

”Nici noi nu ne-am născut ieri. Înalta Curte trebuia să dea hotărârea definitivă după decizia CCR. Jocurile acestea ce s-au făcut au fost realizate pentru Liviu Dragnea. Părerea mea este că el a fost executat politic. Pe această speță, consider că trăim într-o țară normală, avem o Constituție, haide să o și respectăm. Ce să înțeleg că unii s-au născut cu noroc și alții nu? Eu nu accept așa ceva. Deci nu pot să accept lucrul acesta. Nu am cum. E prosteală pe față”, a mai spus Cerva. 

Stimulente pentru magistrați. Codruța Cerva, dezvăluiri bombă

”Voiam să vă spun un lucru foarte important. În ceea ce privește Legea 85/2000, privind faptele de corupție, este o lege la ÎCCJ valabilă de 19 ani. Din 2000 până în 2019. Să vă spun un mic breaking news, ca să zic așa. Nu sunt trecute și scrise în niciun document de cei de la Înalta Curte, dar, de ce cei de la Înalta Curte, judecătorii, nu au fost niciodată de acord niciodată să constituie aceste complete specializate. De ce? Vă spun pentru că știu de la cineva pe surse de la ÎCCJ. Pentru că din 2000 și până în 2019 nu au fost de acord cu acest lucru pentru că au spus că trebuie ca toți judecătorii să treacă prin aceste completuri pentru că fiecare a fost bonusat 25%. Adică pe lângă salariu, pentru faptul că toți treceau prin aceste completuri, toți judecătorii erau bonusați, primeau stimulente. Mai simplu, era vorba de bani”, a susținut Codruța Cerva la România TV. 

Amintim faptul că CCR a decis să declare ilegale completurile de trei de la Înalta Curte, iar acest lucru ar putea duce la redeschiderea dosarelor unor importanţi politicieni, printre care şi Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel