Protest certificat verde. Chirieac: Lipsa de hotărâre a Guvernului, în aplicarea acestor măsuri, ține de lipsa de legitimitate pe care şi-o autoinduce

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre protestul care are loc, în aceste momente, în fața Parlamentului, oamenii fiind nemulțumiți de impunerea certificatului verde COVID la locul de muncă. 

"Decizia introducerii certificatului aşa cum este, profund impopulară, trebuie sprijinită de cei care doresc binele naţiunii. Vă semnalez faptul că, astăzi, primarul Londrei a oprit toate manifestările de Crăciun şi Anul Nou în capitala britanică. Și erau manifestări - una singură avea 6500 de participanți. A spus foarte clar: "Mai bine să nu petrecem acum, decât să petrecem şi apoi să plângem". Decizie profund impopulară, vă dați seama, şi nu este singura. Numeroase alte state europene au luat decizii mult mai dure decât România.

Raţional vorbind, certificatul verde trebuia introdus încă de astă-vară. Probabil că n-am mai fi avut 25.000 de morţi în valul patru, octombrie-noiembrie, probabil că cifra era cu mult mai mică. Şi, acum, fiindcă tulpina Omicron este dominantă în SUA, înţeleg că şi în câteva state europene devine dominantă, trebuie oprit acest flagel, această molimă. Lucru ăsta se face şi cu măsuri impopulare", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Jandarmeria refuză să comunice numărul de manifestanți 

Jandarmeria a refuzat să spună câţi oameni protestează, în aceste momente, deoarece ar fi informaţii tactice.

”Jandarmeria este instituția aia unde individul ăla mort de beat, de Ziua Naţională, a căzut de pe cal? Și, la Cluj, a fost masa aia informă care cică defila? Despre această instituţie vorbiţi? Este o prostie, iar lipsa de hotărâre a Guvernului, în aplicarea acestor măsuri, ține de lipsa de legitimitate pe care şi-o autoinduce. Un guvern puternic, ieşit din votul popular, avea forţa să impună aşa ceva. România este în cea mai defavorabilă situaţie, cu război la graniţele sale. America le-a cerut cetăţenilor săi să nu mai meargă în Ucraina, poate aşteaptă dânşii ceva de Crăciun, când cancelariile occidentale sunt mai libere. Cu război la graniţele sale, nu există, acum, în România, nicio personalitate politică puternică capabilă de a fi urmată. Când preşedintele Iohannis s-a dus în 14% încredere, deja stăm degeaba, așteptăm degeaba”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Conform Antena 3, când protestatarii au intrat în curtea Parlamentului, mașina Jandarmeriei s-ar fi retras și i-ar fi lăsat să intre pe manifestanți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel