Protest. Cătălin Rădulescu, reproș: Cei din PSD nu au vrut să facem plângeri penale

Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu, social-democratul care s-a ales cu o plângere penală pentru că ar fi instigat la violență printr-un mesaj public, a dat o primă replică. 

 Cătălin Rădulescu, unul dintre cei mai vocali social-democrați, susține că nu se ajungea la violențe în Piața Victoriei dacă șefii partidului din care face parte ar fi făcut plângeri penale împotriva celor care au instigat la violență. Totodată politicianul a vorbit și de plângerea penală pe care au făcut-o cei de la Asociația Pro Democrația pentru că acesta ar fi instigat, la rândul, lui la violență.  "În primul rând, vizavi de ce a făcut Pro Democrația din Brașov, este dreptul lor să facă, nu am niciun fel de problemă să facă câte plângeri vor. Noi nu am fost în stare, cei din PSD să facem plângeri penale împotriva instigatorilor, că dacă făceam plângeri înainte, cum am cerut, nu ajungeau oamenii să fie bătuți sau să se întâmple ce s-a întâmplat în Piața Victoriei. Nu au fost de acord, nu eu sunt cel care decide în PSD. Eu am spus forte clar de două trei săptămâni, toți instigatoii care au cerut, inclusiv din opoziție, ca să se iasă în stradă și să se facă astfel de manifestări violente, trebuie să răspund", a declarat Cătălin Rădulescu la Antena 3.

Cum se apără în fața criticilor

"Despre mesajul meu, cine are răbdare să citească textul meu, (...) de la început eu mă refer la cei care au făcut violențe. (...) Eu diaspora am pus-o în ghilimele (...) m-am referit la huliganii aduși special și care au îndemnat la acetele huliganice împotriva jandarmilor și după aceea la ceea ce s-a întâmplat, jandarmii împotriva oamenilor. Cei care trebuie să răspundă și la care am făcut eu referire că au trecut o linie roșie, am spus instigatorii, cei care s-au infiltrat între oamenii pașnici și care au instigat la violențe să se arunce cu pietre să se bată oameni și jandarmi, trebuie să răspundă", a mai spus Rădulescu. 

Citește si Protest, declarații. Plângere penală pe numele lui Cătălin Rădulescu

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel