Protest. Carmen Dan, jandarmi trimiși să incite: "Plan diabolic. Iohannis s-a antepronunțat"

Prezentă în platoul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, Carmen Dan, ministrul de Interne, a vorbit despre violențele din timpul protestului din 10 august, invcând afirmația președintelui legată de posibilitatea ca mai multe persoane din Jandarmerie să fi fost trimise să incite. 

"Domnul preşedinte induce ideea că acele persoane trimise ar fi din Jardamerie. Nu am niciun fel de date. Nu pot să cred că cineva, într-o structură care are atribuţii de a asigura ordinea publică, ar putea să conceapă un astfel de plan diabolic, fără să spună nimănui şi să pună în aplicare. Este exclus. Sunt foarte interesată să există o verificare.

În sensul acesta, Jnadrmeria a depus o sesizare către DIICOT. Nu putem să nu vedem clar că protestul a fost unul diferit faţă de celelalte manifestaţii publice. Sunt nişte lucruri care crează această suspiciune şi trebuie obligatoriu verificată.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a antepronunțat. Ulterior nu a avut niciun interes pentru a solicita informaţii să îşi facă o imagine. Îi solicită procurorului general să se autosesizez, care nu este în subordinea sa, şi o face cu surle şi trâmbiţe. Eu nu pot să cred că a fost un îndemn în a se depista, verifica, scoate la lumina pe cei care au provocat, au incitat, au condus lucrurile acolo unde au fost", a declarat Carmen Dan, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel