EXCLUSIV  PROTEST anti-PSD. Efect ASCUNS pentru Dragnea. Val Vâlcu, observație-CHEIE

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre protestul organizat împotriva PSD, chiar în fața Sălii Palatului, unde PSD avea un Congres extraordinar.

Aproximativ 100 de oameni au protestat în fața Sălii Palatului cu ouă, ulei, pâine sau carne, hârtie igienică, periuţe de dinţi, suzete şi jucării de pluş reprezentând personajul de desene animate Olaf. Protestul a avut loc în timpul Congresului PSD.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat protestul, arătând că „,manifestația și ostilitatea practic i-a ridicat mingea la fileu lui Liviu Dragnea”, acesta fiind validat prin manifestație. „Este exact ceea ce respinge electoratul PSD încă din 1990 din Piața Universității”, a mai arătat jurnalistul care a subliniat faptul că Dragnea a făcut referire la „discursul încărcat cu ură. Orice agresiune din afară îi împinge pe cei din interior în jurul liderului. Practic manifestația a fost un reminder a canonadei la care a fost supus PSD-ul din momentul preluării guvernării”.

„Îl legitimează pe Dragnea și îi delegitimează pe dizidenții din PSD care au avut expunere la Realitatea în ultimele zile. Din punct de vedere al protestatarilor a fost speculat un moment, Realitatea este consecventă cu publicul și cu mesajul său, dar efectul secundar este validarea lui Dragnea” și delegitimarea opozanților din interiorul PSD, lumea întorcându-se lângă lider, a mai punctat jurnalistul.

Totodată, Val Vâlcu a taxat participarea la proteste a lui Mihai Neamțu, recent înscris în PNL. „Putem considera o depășire a barierei, o ieșire din decor, faptul că a participat un membru PNL, Mihai Neamțu” a precizat jurnalistul care a adăugat că: „te bați în Parlament, în fața electoratului, dar nu poți să mergi ca reprezentant al unui partid să protestezi la Congresul altui partid”.

Astfel, potrivit lui Val Vâlcu, aducerea lui Mihai Neamțu în PNL a fost o greșeală, iar participarea sa la proteste pune într-o postură proastă protestatarii prin intenția de a acapara politic manifestația, dar poate fi o tactică a PNL pentru a rupe din electoratul USR.

„A fost o greșeală aducerea lui Neamțu în PNL. El vine din zona Băsescu-Macovei. Pe de altă parte, e posibil ca PNL să încerce să ia o parte din nemulțumirile străzii, să astupe USR-ul, a mai spus jurnalistul care subliniează că participarea lui Mihai Neamțu la protestele anti-PSD din fața Congresului „a depășit o limită. În primul rând pune într-o lumină proastă protestatarii care au ieșit pentru justiție împotriva PSD și care sunt confiscați politic de un membru al unui partid, infiltrat într-un protest civic”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel