Protest ANAF. Șeful Fiscului, atac la Vasile Marica: Mafiot îmbrăcat în haina sindicalistului

Proteste de amploare ale sindicaliștilor  "Sed Lex", joi, între orele 11.00-14.00, în fața sediilor Ministerului Finanțelor Publice și Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Sindicaliștii cer demisia președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, pentru abuz în serviciu, potrivit Agerpres. În replică șeful Fiscului îl acuză liderul sindical Vasile Marica că încearcă să manipuleze opinia publică.

Intitulat Marșul Demnității, finanțiștii din țară vor întrerupe lucrul cu publicul între orele 11,00 și 14,00, vor protesta în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice.

"Acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința președintelui României, Seviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu", se arată într-un comunicat al SED LEX.

Sindicaliștii îl acuză pe șeful ANAF de "acțiuni de represiune și pedepsire ale angajaților" pentru participarea la o acțiune de protest în data de 3 noiembrie.

De ce au fost demiși doi șefi din ANAF

Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, i-a demis din funcție în data de 9 noiembrie pe șefii Direcțiilor de Finanțe din Timișoara și Iași pentru că aceștia nu au solicitat desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

Șeful ANAF a decis să extindă regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală și în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezența unui inspector al Direcției de Integritate în cadrul comisiilor de examinare. În acest sens, în 4 noiembrie, a fost trimisă o circulară potrivit căreia examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii, și se va constitui o singură comisie de concurs/examen și o singură comisie de soluționare a contestațiilor, urmând ca, din componența fiecăreia, să facă parte și un funcționar public din cadrul Direcției Generale de Integritate (DGI).

Gelu Ștefan Diaconu reacționează la acuzele sindicaliștilor

"Vasile Marica, veriga de legătură dintre grupurile de interese locale și câțiva locotenenți personali ai acestuia speriați de gândul că nu-și mai pot negocia funcțiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF. Este sub demnitatea mea să vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic, , insa am datoria de a explica opiniei publice si angajatilor onesti din ANAF cateva lucruri", a spus Gelu Diaconu.

De asemenea, șeful ANAF a precizat că inspector de integritate la examenele de promovare reprezintă doar extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifraudă "și oferă garanția că promovările nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica și al găștii acestuia, preocupați doar să profite de pe urma unor funcții publice".

[citeste si]

Gelu Diaconu l-a acuzat pe liderul sindical că este "un profitor al mișcărilor sindicale oneste, protestează împotriva eliminării nepotismelor și împotriva oferirii unei oportunități reale de promovare angajaților ANAF merituoși, pentru a rămâne în continuare conectat la robinetul banilor murdari".

Gelu Diaconu a precizat că demisia lui este la dispoziția noului prim-ministru al României.

"Am deplină încredere în faptul că oamenii de bună credință care muncesc zilnic și contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat în principal în interesul contribuabililor și secundar în favoarea salariaților) nu vor cădea în capcana manipulării intinsa de un personaj lipsit de substanță profesională, morală și umană, cățărat fără scrupule pe scara parvenirii sociale.

În ce privește solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot îmbrăcat în haina sindicalistului preocupat de soarta adevăraților funcționari, am un singur lucru de spus: afirm public că aceasta este la dispoziția noului prim-ministru la orice oră din zi și din noapte, așa cum a fost dintotdeauna. Într-o țară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituție fundamentală a statului român", a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel