PROTEST 31 MARTIE. Barna: Vom fi cu toţii în stradă

Dan Barna: CCR nu mai e a României!
Dan Barna: CCR nu mai e a României!

Grupul Iniţiativa cetăţenească 'Fără Penali în funcţii publice' a lansat, joi, campania de strângere de semnături în scopul interzicerii persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcţii publice, printr-o reglementare în acest sens în Constituţie.

Este o iniţiativă cetăţenească pornită de Uniunea Salvaţi România (USR), alături de Forumul Democrat al Germanilor din România şi Rezistenţa. Este o iniţiativă care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 22 martie. Pe data de 31 (n.r. - martie), sâmbătă, vom fi cu toţii în stradă, avem modele de liste de semnături şi din acest moment, timp de şase luni, invităm cetăţenii României să semneze această iniţiativă. Ne dorim ca România să nu mai trebuiască să trăiască ceea ce s-a întâmplat în ultimul an', a precizat preşedintele USR, Dan Barna, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că este 'inadmisibil' pentru un stat european să aibă ca temă principală de dezbatere, 'timp de un an şi jumătate, abuzul şi atacul pe legile Justiţiei din cauza unor interese personale'. 'Din această perspectivă, noi considerăm că dacă vom avea în Constituţie o reglementare foarte clară care va împiedica pe viitor să avem persoane condamnate penal sau care suferă urmările unei condamnări penale în funcţii publice poate vom reuşi cu toţii să discutăm despre spitale regionale, autostrăzi sau despre aşteptata şi necesara reformă în administraţie', a afirmat Barna.

Semnături

Preşedintele USR şi-a exprimat încrederea că în următoarele şase luni vor fi strânse cele 500.000 de semnături pentru modificarea articolului 37 din Constituţie care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: 'Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării', notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel