Protest 24 iunie: Cod Roșu de OUG - video

Protest, foto ilustrativ
Protest, foto ilustrativ

Duminică, 24 iunie, a avut loc un nou protest în Piața Victoriei - Cod Roșu de OUG. 

Update 22:35: Protestul s-a încheiat.

Update 19:38: Protestatarii au blocat duminică seara intrarea în Piaţa Victoriei, dinspre Bdul Kiseleff şi cea dinspre Bd. Aviatorilor. Aproximativ 3.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa Guvernului, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de actuala guvernare, după ce mai multe organizaţii civice au anunţat organizarea evenimentului Cod roşu de OUG, pe Facebook. Protestatarii flutură steagurile Uniunii Europene şi Tricolorul şi poartă pancarte pe care se poate citi 'Matematica marca Liviu şi Viorica: Mii, zeci de mii = 73 + 1', 'Demisia Guvernului! Dizolvarea Parlamentului! Alegeri anticipate! Fără ordonanţe! Nu favorizaţi penalii din funcţiile publice!', 'Pe noi ne uneşte strada'. Ei suflă în vuvuzele şi scandează PSD, ciuma roşie, Demisia, demisia. La faţa locului se află jandarmi.

Update 19:11:  Manifestanţii au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, poartă pancarte pe care se poate citi ”Demisia”, ”Nu cedăm”, ”PSD = Ciuma roşie”, ”Demisia”. Proteste sunt anunţate şi în alte oraşe din ţară, dar şi în străinătate. Mai multe grupuri civice au transmis duminică un apel la non-violenţă, adresat participanţilor la preconizatele manifestaţii publice din această zi şi din zilele următoare dedicate apărării statului de drept, independenţei Justiţiei şi luptei anticorupţie.

Update 18:34: Numărul oamenilor din stradă a ajuns la aproximativ 400.

Update 18:01: Până la această oră, s-au adunat câteva zeci de persoane în Piața Victoriei.

------

Protestul a fost anunțat pe Facebook pentru ora 18.00 și, până în prezent, și-au anunțat prezența câteva mii de participanți. "SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiași actori, același tupeu de borfaș! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să "reînvie" fatidica OUG 13", se arată în textul invitației la protest.

Invitații similare sub aceeași titulatură au fost postate și în alte 20 de orașe din țară și străinătate precum Iași, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Târgu Mureș, Bacău, Oxford, Dublin dar prezența anuțată este de ordinul zecilor de persoane.

Și PNL își cheamă votanții în stradă tot duminică seară, 24 iunie

De asemenea, și PNL invită pe oameni la protest. Liberalii au lansat un eveniment, pe Facebook, în acest sens.

”Trebuie sa iesim in strada sa salvam tara din mana penalilor. Nu vrem ca Romania sa fie o republica a infractorilor. Trebuie sa ne Aparam Democratia Liberala! Dragi prieteni, colegi si simpatizanti liberali, ne vedem in aceasta seara la 19:00, la sediul PNL, pentru a merge impreuna in Piata Victoriei sa protestam impotriva asaltului penalilor din PSD si ALDE asupra democratiei liberale din tara noastra.

Liviu Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta!”, se arată în evenimentul creat de Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel