Protest 10 august, violențe. Carmen Dan: Reducerea drepturilor cetăţeneşti

Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

Carmen Dan a transmis mai multe lămuriri referitoare la protestele din 10 august, la Palatul Parlamentului.

"De ce nu a fost convocat CNCAOP anteriori manifestaţiei: informaţiile nu indicau un pericol deosebit (...) Informaţiile indicau riscul unor violenţe punctuale, dar nu situaţia apariţiei unor evenimente grave ca, de exemplu, prezenţa unor grupuri cu pregătire paramilitară, planuri de pătrundere în Guvern sau alte asemenea elemente. Acest fapt a conturat decizia de a trata acest miting ca pe unul de risc asupra ordinii publicii şi nu asupra celei constituţionale.

De ce a fost nevoie de aducerea unor forţe suplimentare din alte judeţe: se contura o manifestaţie cu foarte mulţi participanţi şi erau semnale de radicalizare a mesajelol în sensul promovării violenţei.

De ce nu a fost convocat CNCAOP în timpul manifestaţiei: violenţa nu s-a generalizat la nivelul întregului oraş sau şi în alte judeţe (...) Convocarea acestui organism ar fi generat măsuri de alertă sau de urgenţă. Ar fi impus reducerea drepturilor cetăţeneşti şi creşterea autorităţii forţelor de ordine, s-ar fi putut impune restrângerea drepturilor de manifestare sau liberă exprimare", a spus Carmen Dan.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24