Protest 10 august. Marinescu: Jandarmii trebuie să plece. Nu ştiu să se bată

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a declarat că evenimentele din 10 august au făcut foarte mult rău României şi societăţii româneşti în general, iar jandarmii care au lovit protestatarii şi cei care i-au coordonat trebuie să plece din această structură.

"Nu pot să înţeleg cum instituţiile statutului, care ar trebui să arate stabilitate atunci când se schimbă diverse guverne, pot să facă ce au făcut în 10 august. Este inadmisibil aşa ceva. Trupele de jandarmi sunt foste trupe de securitate. (...) Eu cred că există acelaşi principiu în acea şcoală în care sunt ei şcoliţi: de urmaşi de profesori cu aceeaşi mentalitate şi acelaşi principiu: dispreţul faţă de oameni, pentru că ei sunt puterea şi ei decid.

După părerea mea, având în vedere acoperirea numărului de pe cască, totul a fost făcut cu premeditare, nu se poate să existe o asemenea atitudine a unor jandarmi care au lovit cu brutalitate. Astfel de jandarmi nu au ce să caute în aceste trupe, trebuie să plece", a spus Marinescu, într-o conferinţă de presă.

Jandarmii "nu sunt în stare să apere poporul"

"Datoria lor este să ştie cum să izoleze aceste elemente şi să protejeze pe cei care protestează paşnic. Au arătat că nu ştiu să se bată cu cei cu care ar trebui să se bată, dar au o plăcere deosebită să dea în oameni obişnuiţi. Astfel de indivizi trebuie identificaţi şi daţi afară de acolo. Nu poţi să fii într-o astfel de instituţie a statului, dacă ai o astfel de politică. Plus conducătorii care au tolerat sau poate au încurajat astfel de atitudine trebuie şi ei să plece din jandarmerie.

Eu am întrebat la Jandarmeria din Craiova - pentru că spre ruşinea noastră de aici au fost oamenii - cine i-a condus şi răspunsul a fost că au fost conduşi de şeful Brigăzii Mobile de Jandarmi din Craiova. Dacă el spune că el a condus, a controlat aceste trupe, ar trebui să şi dea demisia şi să plece", a mai afirmat europarlamentarul PNL.

În opinia acestuia, ce s-a întâmplat pe 10 august a creat o imagine deosebit de negativă pentru România din două puncte de vedere: al statului de drept şi al modului în care a intervenit Jandarmeria.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23