EXCLUSIV  Protest 10 august. Manipulare cu diaspora și Vama Nădlac

Piața Victoriei
Piața Victoriei

Pe anumite site-uri și pe Facebook se acreditează ideea că este aglomerație mare la Vama Nădlac în sensul în care vin românii cu duiumul să protesteze vineri, 10 august, în Piața Victoriei.

”S-a blocat Vama Nădlac de la aglomerație? Ai auzit-o p'asta, hamstere? Vine 10 August, 'tu-vă-n gură!”, scria protestatara Angi Șerban pe Facebook.

În realitate, 120.000 de persoane au tranzitat Vama Nădlac II în weekend. Ce uită să spună anumite site-uri este că în august 2017, 7,4 milioane de persoane au trecut frontiera fără a fi vreun protest anunțat. Așa se întâmplă de fiecare dată în perioada concediilor, românii din diaspora vin acasă pentru a-și petrece acasă vacanțele. Cu toate acestea, se induce ideea că toți care trec granița merg la protestul din 10 august.

Crește traficul

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că se aşteaptă la creşterea traficului în punctele de trecere a frontierei, mai ales în vestul şi sudul ţării, pe toată durata lunii august, din cauza concediilor. 

"Ca urmare a faptului ca în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi dat fiind numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontiera, mai ales cele din vestul şi sudul ţării", anunţă, vineri, Poliţia de Frontieră.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

"De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor", a precizat IGPF într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel