Protest 10 august. Dăncilă, explicații în PE. Boștinaru: Încă un episod în războiul lor cu țara

Darius Muresan / 15 sep 2018 / 17:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a comentat invitația Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European unde va trebui să răspundă parlamentarilor europeni la întrebări despre protestele și violențele din 10 august.

Într-o intervenție la Antena 3, Victor Boștinaru a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește dezbaterea, precizând că un astfel de eveniment „nu are cum să fie un moment de glorie pentru nicio țară din UE”

„E încă un episod al PPE și PNL România în războiul lor cu țara. Al nu știu câtelea episod. La acest efort nu trebuie să omitem contribuția clară a președintelui Iohannis”, spune Victor Boștinaru care consideră o încercare ”janică și disperată” a PNL pentru a câștiga la Bruxelles ”ce pierde acasă”.

„Faptul că s-a ajuns la acest lucuru va permite premierului și unui număr de parlamentari români și nu numai să spună niște lucuri simple”, a mai transmis europarlamentarul care a precizat că protestul a fost un „miting neauturoizat al diasporei acaparat de opoziția din România, o demonstrație departe de a fi pașnica devenită violentă cu acte repetate de asalt asupra forțelor de ordine”.

Un element periculos  

„E un element periculos. Pentru prima oară Parlamentul European riscă sa pună în discuție legitimitatea forțelor de ordine într-o intervenție de restabilire a legalității. Asta poate deschide o cutie a Pandorei”, a mai spus Boștinaru la Antena 3. 

„Va trebui ca premierul României și eurppalamentarii români să vorbească și de atmosfera de incitare fără precedent din ultimele două luni premergătoare protestului și faptul că acestă incitare urmărea un scop vădit neconstituțional, respectiv ocupara clădirii Guvernului”, a încheiat europarlamentarul. 


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27