Protest 10 august. Carmen Dan: "Prezint scuzele mele tuturor"

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat scuze, tuturor celor care au avut de suferit în urma violenţelor de la protestul din 10 august - atât civili, cât şi militari.

"Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor celor care au avut de suferit în urma violenţelor de săptămâna trecută, fie ei civili sau militari", a declarat Carmen Dan, la sediul MAI. 

Demnitarul a precizat că informaţiile pe care autorităţile le aveau înainte de 10 august nu indicau o situaţie generatoare a unei crize de ordine publică ce ar putea ameninţa stabilitatea politică, economică ori socială.

"În legătură cu activarea Centrului Naţional de conducere a acţiunilor de ordine publică sau conducerea acţiunii de la nivelul MAI, mai precis a aparatului central, precizez că informaţiile primite anterior datei de 10 august nu au indicat o situaţie generatoare a unei crize de ordine publică, care prin complexitate, amploare şi intensitate să ameninţe stabilitatea politică, economică ori socială, ordinea şi valorile constituţionale, aşa cum defineşte HG 1852/2014. În aceste condiţii, neexistând date privind acţiuni generatoare de consecinţe deosebite, nu s-a impus activarea acestui centru", a spus ministrul Dan.

Desemnare maior Laurenţiu Cazan

"Misiunea din data de 10 august a fost executată de unitatea teritorial competentă, respectiv Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. De asemenea, prin ordin al şefului Direcţiei, comandant al misiunii a fost desemnat domnul maior Laurenţiu Cazan. Acesta a avut la dispoziţie efectivele Jandarmeriei Capitalei, resurse suplimentare asigurate de Brigada Specială de Intervenţie, dar şi jandarmi din grupările mobile Ploieşti, Bacău, Constanţa, Craiova. Conducerea misiunii s-a realizat din grupul de comandă înaintat, situat în Piaţa Victoriei", a declarat Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel