Prospecțiuni S.A. Creditorii au aprobat în unanimitate Planul de reorganiare

In data de 25.09.2017 a avut loc Adunarea Creditorilor Prospectiuni S.A. in cadrul careia creditorii prezenti au votat in unanimitate Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Insol. 

Planul a fost aprobat de toate cele 5 categorii de creditori: garantati, salariali, bugetari, indispensabili si chirografari. Planul de reorganizare prevede plata integrala a datoriilor catre creditori intr-o perioada de 3 ani, datorii care insumeaza 93 milioane lei, conform Tabelului definitiv de creante. Pe perioada derularii planului Prospectiuni mizeaza pe venituri de 747 milioane lei si un profit brut de peste 80 milioane lei.

Planul de reorganizare prevede achitarea creantelor atat din excedentul de numerar obtinut din derularea activitatii de baza cat si din valorificarea unor active imobiliare care nu sunt necesare activitatii curente, in valoare de 50 milioane lei.

Administratorul judiciar a propus achitarea mai rapida a creantelor salariale, respectiv intr-un termen de 18 luni, fata de 36 de luni perioada de implementare a planului, avand in vedere argumentele de natura sociala, aceasta masura fiind acceptata de catre toti creditorii. De asemenea sumele datorate unor terti, reprezentand pensii alimentare si alte ajutoare sociale vor fi achitate in primul trimestru din plan.

[citeste si]

Masurile de restructurare a activitatii Prospectiuni au fost implementate de Euro Insol inca din perioada de observatie, imediat dupa preluarea mandatului de administrator judiciar in data de 05.04.2016, pentru a crea premizele implementarii cu succes a unui Plan de reorganizare. Acestea au inclus masuri de inchidere a liniilor de business non-core neprofitabile, rentabilizarea diviziei de Logging, dinamizarea activitatii comerciale pentru core-business, restructurarea organigramei si un control strict al tuturor categoriilor de costuri. Ca efect al acestor masuri cifra de afaceri a crescut cu 65%, iar pierderile societatii s-au redus cu 95%. Astfel, de la o pierdere de 23,8 milioane lei in semestrul I 2016 s-a ajuns la o pierdere de doar 1,2 milioane in semestru I 2017, cu sanse reale de a inchide exercitiul financiar cu profit.

De la inceputul anului si pana in prezent Prospectiuni a incheiat contracte de peste 120 milioane lei pe servicii de achizitie date geofizice 2D si 3D si de logging (investigare geofizica in gaura de sonda si perforare) cu Romgaz, OMV Petrom si AMROMCO. Societatea estimeaza sa incheie pana la sfarsitul anului si alte contracte, cu o valoare de peste 130 milioane lei. Pentru a-si onora aceste contracte Prospectiuni angajeaza pana la sfarsitul anului peste 1.000 de specialisti si muncitori, urmand ca numarul total al salariatilor sa depaseasca 1500.

Prospectiuni S.A. este o companie 100% romaneasca, care activeaza de peste 65 de ani pe piata de servicii geologice si geofizice, fiind unica companie de profil din Romania si una dintre cele mai mari din sud estul Europei, fiind, in toata aceasta perioada, un pionier si o adevarata scoala pentru domeniul de cercetare geologica si geofizica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel