Propunerile lui Klaus Iohannis la Consiliul European

România va aloca 300.000 de euro în următorii trei ani pentru programul alimentar mondial pentru refugiați. 

"Este evident că dacă vrem să gestionăm eficient fenomenul migraţiei trebuie să mergem la cauzele acestui fenomen, adică în zonele de criză, de exemplu, dar nu singura, zona Siria, şi trebuie să încercăm să intervenim acolo pentru a termina conflictul şi pentru a reinstaura pacea în zonă. Acest lucru este destul de dificil, UE singură cu certitudine nu poate să facă acest lucru, dar poate contribui la acest lucru", a spus Klaus Iohannis după reuniunea Consiliului European Extraordinar.

"Orice sprijin dat acestor ţări dă un rezultat mult mai consistent şi mai rapid, decât un sprijin acordat refugiaţilor care au ajuns deja până în Europa. În acest context a fost reluată rugămintea din partea Înaltului reprezentant şi preşedinţiei Consiliului de a veni cu un ajutor substanţial pentru programul alimentar mondial care se ocupă de refugiaţii care se află în aceste tabere care înconjoară zonele de conflict. România a decis să aloce 300.000 de euro pentru următorii trei ani. Această sumă reprezintă un multiplu al sumei care a fost alocată până acum de România pentru acest scop", a mai afirmat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres

Propunerile lui Klaus Iohannis

Președintele a subliniat că trebuie întărită frontiera externă a UE și că va fi nevoie şi de acţiuni coordonate ale UE nu numai ale statelor membre. Klaus Iohannis a propus ca centrele de refugiați să devină centre europene pentru că problema imigranţilor nu este una naţională, ci una europeană. Klaus Iohannis a arătat că această propunere a fost foarte bine primită de mai mulţi participanţi la această reuniune. El a indicat că a solicitat un concept integrat pentru a putea aborda întregul mecanism referitor la refugiaţi de la sursă până la ţara unde ajung aceştia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel