Propuneri miniștri. Iordache: ”Vom trimite aceleași nominalizări”

Deputatul Florin Iordache a explicat care este pasul următor pe care îl va face Guvernul pentru a avea miniștri la Transporturi și Dezvoltare, într-o intervenție telefonică, joi, la Realitatea Tv.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției, a făcut unele precizări legate de nominalizările pentru portofoliile ministerelor pentru care președintele Iohannis a respins numirile făcute de PSD:

Vom trimite la Cotroceni aceeași listă, în care să se precizeze foarte clar că atât doamna Vasilescu cât și domnul Drăghici îndeplinesc condițiile de legalitate pentru a fi miniștri. A respins o dată motivat, în cazul doamnei Vasilescu, iar dacă citiți atent a doua scrisoare a președintelui, el invocă chestiuni de legalitate. Atâta timp cât cei doi colegi ai mei nu se află în stare de incompatibilitate din punctul meu de vedere le vom retrimite cu aceste precizări”, a declarat Iordache. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, 10 ianuarie 2019, premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care prezintă motivele pentru care a decis să respingă propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. 'Propunerile (...) nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs', a comunicat Iohannis în scrisoarea referitoare la respingerea Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi. În cea de-a doua scrisoare, şeful statului a precizat că a respins propunerea lui Vasilescu la Transporturi deoarece nu are expertiza necesară gestionării acestui domeniu, iar a lui Ilan Laufer la Dezvoltare pentru că nu întruneşte condiţiile prevăzute de lege.

Citește și:

Iohannis, motivare refuz miniștri. Toni Greblă, DECIZIA GUVERNULUI

Iohannis, motivare refuz. Olguța Vasilescu, prima reacție



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel