Propunerea PSD la CCR. Alfred Simonis: Voi trimite către Comisia juridică

CCR
CCR

Alfred Simonis a vorbit despre propunerea PSD pentru funcția de jucător la CCR.

Propunerea social-democraţilor pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională va fi "serioasă" şi va îndeplini "toate" criteriile stabilite de lege, a declarat, luni, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

"Va fi o propunere serioasă, care va îndeplini toate criteriile stabilite de lege, pentru a fi acceptată o astfel de propunere de către comisie, Biroul permanent şi înaintată plenului", a afirmat Simonis, la Parlament.

Când va fi înaintată propunerea

El a spus că, în cursul zilei de luni, propunerea va fi înaintată Comisiei juridice. "Vă voi anunţa de îndată ce voi trimite propunerea către Comisia juridică. Va fi o propunere pe care o face liderul grupului PSD în numele coaliţiei şi în numele Camerei Deputaţilor, eu semnez o propunere făcută de grupul PSD. Într-o oră, două veţi avea propunerea făcută", a explicat Alfred Simonis.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat pe 23 aprilie procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul în data de 15 iunie.

Până luni, la ora 24,00, urmează să fie depuse propunerile grupurilor parlamentare pentru acest post, Comisia juridică va întocmi raportul până pe 7 mai, iar până în 15 mai plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea votul.

Vezi și: Propuneri USR la CCR. Barna: Am decis care vor fi nominalizările pentru poziţiile de judecător la CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel